Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
ddvlchateauneufdupape375_web.jpg
Art. nr
2211
Pris
135 kr
Volym
375 ml
Alkoholhalt
14.5 %
Art. nr
2211
Pris
255 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %
Art. nr
71448
Pris
499 kr
Volym
1500 ml
Alkoholhalt
14.5 %

Vin > Rött

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape

Namnet ”Vieux Lazaret” har sitt ursprung från 1600-talet. Det fanns då, i byn Châteauneuf-du-Pape, ett ”Lazaret”, d v s ett klosterhärbärge. Det sköttes av ”Lazarister”, munkar som tog emot gamla, fattiga och sjuka människor.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Köp på Systembolaget
 • Land

  Frankrike

 • Producent

  Famille Quiot

 • Region

  Rhône

 • Druva

  4 dominerande sorter: Grenache noir, syrah, mourvèdre, cinsault.

 • Doft

  Kryddiga aromer med arom av skog och jord. En komplex doft.

 • Smak

  Fylligt och kryddigt och med lång mjuk eftersmak.

 • Passar till

  Passar utmärkt till nötkött, vilt, kryddiga kötträtter, mustiga grytor och ost. Bra även till chokladefterrätter.

 • Övrigt

  Lazaristerna är en munkrörelse som grundades 1625 av Saint Vincent de Paul och som fäste vikt vid att predika evangeliet för de fattiga. Denna grupp slog sig ner i Paris i Lazarets hus redan 1632, därav namnet ”Lazariste”.
  Quiot-familjen ägde klosterhärbärget i två sekel och 1915 bestämde de sig för att uppkalla sin viktigaste vingård efter härbärget, och namnet blev således: ”Le Domaine du Vieux Lazaret”. Med pappa, mamma, dotter och son i firman är familjebanden och stoltheten klar: Här borgar deras namn för kvaliteten.

  Druvorna plockas för hand och en noggrann sortering görs sedan. Bara de bästa frukterna får sedan jäsas och utvecklas till ett av de klassiska vinerna i Châteauneuf-du-Pape. Traditionell teknik används för att framställa vinet. Vinerna mognar 14- 20 månader i tank och i ekfat innan de blandas och buteljeras på egendomen.

  Areal: Vingården är uppdelad i 35 olika delar (parcelles) på totalt 80 hektar. 70 hektar planteras med blå och 10 hektar med gröna druvor.

  Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape på Systembolaget

  www.famillequiot.com