Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Castello di Albola Chianti Classico Riserva NY web.jpg
Nöt
Ost
Vilt

Vin > Rött

Castello d'Albola Chianti Classico Riserva

200 kr,
art.nr. 74531

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Toscana, Chianti Classico DOCG

 • Producent

  Castello d'Albola

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

  2015

 • Druva

  Sangiovese 95% och 5% canaiolo

 • Doft

  Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, torkad frukt, salvia, pinjenötter, tobak och lakrits

 • Smak

  Nyanserad, kryddig, stram smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, torkad frukt, salvia, tobak och kakao

 • Passar till

  Gott till kött som oxfilé, vilt och rådjur, smakrika ostar

Castello d’Albolas historia sträcker sig tillbaka till 1100-talets Italien. Slottet har bl. a ägts av de nobla familjerna Acciaioli, Samminiati, Pazzi och till och med den första greven av Ginori. Familjer som alla har bidragit mycket till Toscanas fantastiska historia. Castello d’Albola är ett slott dedikerat till exceptionell skönhet och känsla.

Castello d’Albola är ett perfekt ställe för att producera eleganta viner mer än de kraftiga. Vinerna reflekterar det äkta hantverket i sina historiska källare där vinerna får vila i decennium och fortfarande visar fram en fantastisk smak.

Castello d'Albola speglar en sann bild av druvan sangiovese där deras viner visar upp subtila men ändå strama toner och förvånar de vindrickare som förstår deras hemligheter. Vingården är på 158 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, chardonnay, canaiolo, trebbiano toscano och malvasia del chianti. Vinmakare är Alessandro Gallo.

Druvorna till detta vin är plockade för hand och musten fick sedan ligga i horisontella vinifieringstankar under tre veckor. När den malolaktiska jäsningen var färdig lades vinet på ekfat, 10% på franska Allier ekfat och resterande 90% på slovenska fat. Efter det har vinet fått vila 12 månader på rostfria ståltankar för att sedan få mogna ytterligare tre månader på flaska innan vinet släpps.