Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Castello di Albola Chianti Classico NY web.jpg
Nöt
Fläsk
Ost
Chark
Lamm
Vegetariskt

Vin > Rött

Castello d'Albola Chianti Classico

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Toscana, Chianti Classico DOCG

 • Producent

  Castello d'Albola

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

  2016

 • Druva

  Sangiovese 95% och canaiolo 5%

 • Doft

  Elegant med dofter av viol

 • Smak

  Välbalanserad och torrt, med bra struktur och en sammetslen konsistens

 • Passar till

  Vinet är ett perfekt komplement till smakrika rätter, samt till grillat kött och lagrade ostar.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Castello d’Albolas historia sträcker sig tillbaka till 1100-talets Italien. Slottet har bl. a ägts av de nobla familjerna Acciaioli, Samminiati, Pazzi och till och med den första greven av Ginori. Familjer som alla har bidragit mycket till Toscanas fantastiska historia. Castello d’Albola är ett slott dedikerat till exceptionell skönhet och känsla.

Castello d’Albola är ett perfekt ställe för att producera eleganta viner mer än de kraftiga. Vinerna reflekterar det äkta hantverket i sina historiska källare där vinerna får vila i decennium och fortfarande visar fram en fantastisk smak.

Castello d'Albola speglar en sann bild av druvan sangiovese där deras viner visar upp subtila men ändå strama toner och förvånar de vindrickare som förstår deras hemligheter. Vingården är på 158 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, chardonnay, canaiolo, trebbiano toscano och malvasia del chianti. Vinmakare är Alessandro Gallo.

Druvorna plockas för hand och vinet vinifierades sedan med stor omsorg, genom att man använder den traditionella metoden där man låter vinet jäsa ihop med skalresterna för att lyfta fram den unika smak och karaktär som finns jorden i Radda in Chianti. Efter den malolaktiska jäsningen fick vinet mogna på slovenska ekfat under 12 månader.