Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
castellodemolinacarmenere_web.jpg
Art. nr
6544
Pris
109 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14 %

Vin > Rött

Castillo de Molina Reserva Carmenère

Vinerna från Castillo de Molina ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. De är också männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. De satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile ger fantastiska viner.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Köp på Systembolaget
 • Land

  Chile

 • Producent

  Viña San Pedro

 • Region

  Maule Valley

 • Druva

  Carmenère

 • Doft

  Intensiv doft av björnbär, plommon och svartpeppar samt inslag av vanilj, kaffe och choklad

 • Smak

  Ett välbalanserat och fylligt vin med rund, koncentrerad smak av mogen frukt och med mjuka tanniner, hög syra och en lång eftersmak

 • Passar till

  Risotto, ugnsrostat kött, viltfågel och mogna ostar

 • Övrigt

  Detta vin kommer från Viña San Pedros finaste vingårdar för Carmenère i Maule-dalen. Castillo de Molina Reserva Carmenère är gjort på 100 procent handskördade druvor som avstjälkas och lämnas att macerera vid låg temperatur i fem dygn innan jäsningen. För att uppnå en mjuk, elegant stil på vin genomförs jäsningen med minimal överpumpning. Efter jäsningen får skalresterna ligga kvar med vinet i ca 25 dagar. Därefter får vinet mogna i 12 månader på franska ekfat varav 30 procent av faten är nya.

  Castillo de Molino Reserva Carmère på systembolaget.se

  www.sanpedro.cl