Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
cvreserva_web.jpg
Art. nr
6083
Pris
109 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %
Socker
Mindre än 3 g/l

Vin > Rött

Campo Viejo Reserva

Ett klassiskt maffigt och rustikt vin från spanska Rioja med några år på nacken-vilket ger spännande mognadstoner och oändliga möjligheter till matchningar med mat. En ”Reserva” måste lagras i 36 månader med minst 12 månader på ekfat. Campo Viejo Reserva är traditionellt framställt men med ultramodern utrustning av mästerliga producenten Campo Viejo. Druvorna är övervägande den lokala stoltheten tempranillo samt små mängder av de lokala druvorna mazuelo och graciano.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Köp på Systembolaget
 • Land

  Spanien

 • Producent

  Bodegas Campo Viejo

 • Region

  Rioja

 • Druva

  85 % Tempranillo, 15 % mazuelo och graciano

 • Doft

  Vinet har en viss utveckling med dofter av lagerblad, tobak, skog, höstlöv och läder. Mognadstonerna balanseras av en mörk, mogen bärighet med torkade körsbär och mörka plommon samt örtiga toner av färsk dill.

 • Smak

  Ett medelfyllig, komplext och smakrikt vin med frisk syra och kännbara men mjuka tanniner samt viss utveckling. I karaktären torkade körsbär, mörka plommon, balsamvinäger, lagerblad, charkuterier, rostade ekfat, färska örter, hasselnötter, kryddpeppar samt en rustik mineralitet som ger denna Reserva ett fint djup.

 • Passar till

  Pata negra, hårdlagrade ostar, grillad fylld paprika, köttgryta med svamp, vilt.

 • Övrigt

  Campo Viejo är känt för sina livliga, karaktärsstarka viner. Vineriet ligger med milsvid utsikt på en platå vid floden Ebro som rinner igenom Rioja. Vineriet är ultramodernt och designat, delvis insprängt i berget i form av en cylinder under jord. I källaren finns över 6 miljoner buteljer och över 70 000 fat. Vinhuset producerar även högkvalitativ Cava. Campo Viejo ligger i framkant vad gäller det viktiga miljöarbetet och 2011 certifierade de sitt koldioxidavtryck- och blev därmed den första spanska vingården att göra just detta. 2012 blev man den första vingården i världen att uppnå kriterierna för att få en så kallad “Carbon Neutral Certification”. Utöver detta har Campo Viejo vunnit anmärkningsvärda ”Vinum Nature” för bästa miljöpraxis.Vinmakare är sedan 1995 skickliga Elena Adell. Campo Viejo Ägs av Pernod Ricard.

  Druvorna skördas helt för hand, avstjälkas och krossas. Jäsning och skalmaceration sker i 20 dagar på temperaturkontrollerade ståltankar vid 28 grader C. För att klassificeras som en ”Reserva” krävs minst 3 års lagring, varav minst 12 månader på ekfat. Campo Viejo Reserva har lagrats 18 månader på franska och amerikanska ekfat samt 18 månader på flaska.