Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Campo Viejo Reserva.png
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet

Vin > Rött

Campo Viejo Reserva

109 kr,
art.nr. 6083

Campo Viejos nya vineri ligger nära Logroño, ”huvudstaden” i Rioja. 2001 invigdes detta moderna vineriet placerat på en platå med utsikt över floden Ebro. Här används den senaste teknologin i vinvärlden utan att för den skull göra avkall på den traditionella vinframställningen som använts i distriktet under lång tid. Byggnaden ligger delvis under jord för att på så sätt få i det närmaste idealiska förutsättningar för att producera och lagra vin.

 • Land/Region

  Spanien/Rioja

 • Producent

  Bodegas Campo Viejo

 • Alkoholhalt

  13.5 %

 • Årgång

  2014

 • Druva

  Tempranillo 85%, graciano 10%, mazuelo 5%

 • Doft

  En utvecklad doft fylld av mogna röda bär, plommon och viss vaniljton.

 • Smak

  Medelfylligt och friskt med en mogen kryddig smak och inslag av mörka bär och dill.

 • Passar till

  Smakrika kötträtter med exempelvis fläskkarré eller lammkotletter. Även bra till medelstarka ostar och tapas.

Juan Alcorta, som vineriet heter, arbetar efter en miljövänlig filosofi där man bl.a. låter druvorna pressas tack vare den naturliga gravitationsprocessen som naturligt uppstår då delar av anläggningen ligger under markytan.

Den kvinnliga vinmakaren Elena Adell använder olika lägen för odlingar av de typiska rioja-druvorna, tempranillo, garnacha och mazuelo. De utvalda druvorna skördas för hand, för att sedan avstjälkas och pressas försiktigt. Vinet får sedan jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar innan det får mogna 18 månader på franska och amerikanska ekfat. Efter buteljering vilar det ytterligare 18 månader i källaren innan det släpps till försäljning.

Campo Viejo Reserva på Systembolaget

www.campoviejo.com