Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
cvgranreserva_web.jpg
Art. nr
87628
Pris
172 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %

Vin > Rött

Campo Viejo Gran Reserva

Rioja är ett av Spaniens mest välkända vindistrikt. Olikheterna i Rioja har resulterat i en uppdelning av tre sub-zooner: Rioja Alta, Rioja Baja och Rioja Alavesa. För 50 år sedan grundades vineriet Juan Alcorta i Rioja Alta utanför staden Logroño. Vinmakaren Elena Adell startade 1995 och är en drivande kraft i koncernen. Hon har med sitt team på ett strålande sätt kombinerat modern vinteknik med det klassiska Rioja där de använder olika lägen för odlingar av de typiska rioja-druvorna, tempranillo, garnacha och mazuelo.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Köp på Systembolaget
 • Land

  Spanien

 • Producent

  Bodegas Campo Viejo

 • Region

  Rioja

 • Druva

  Tempranillo, Graciano, Mazuelo

 • Doft

  Mörka bär samt inslag av fat och mineraler

 • Smak

  Ett välbalanserat vin med mjuka tanniner och en lång eftersmak

 • Passar till

  Rött kött, grillat kött, lammstek och mogna ostar

 • Övrigt

  Campo Viejo ligger på en platå med utsikt över floden Ebro och är integrerat som en naturlig del i landskapet. Själva vineriet är insprängt i berget och har formen av en cylinder och drar på så sätt fördel av gravitationen och bergets naturliga förutsättningar för produktion och lagring. I källaren finns över 70.000 vinfat och där vilar också cirka 6.000.000 buteljer tills de har uppnått sin rätta lagringsålder. Här används den senaste teknologin i vinvärlden utan att för den skull göra avkall på den traditionella vinframställningen som använts i distriktet under lång tid. Byggnaden ligger delvis under jord för att på så sätt få i det närmaste idealiska förutsättningar för att producera och lagra vin.

  Campo Viejo Gran Reserva har jäst på ståltank vid ca 28 graders temperatur. Jäsning sker med skalen omkring 20 dagar. Därefter lagras vinet 24 månader på franska och amerikanska ekfat och slutligen på flaska under 36 månader.

  Campo Viejo Gran Reserva finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i din butik eller på systembolaget.se

  www.campoviejo.com