Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
cvcrianza_web.jpg
Art. nr
2786
Pris
89 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %
Socker
<3g/l

Vin > Rött

Campo Viejo Crianza

Ett kryddigt och klassiskt vin från spanska Rioja med stor personlighet och popularitet. Vinet är klassificerat ”crianza” vilket innebär att vinet har lagrats i minst två år varav minst 12 månader på ekfat. Campo Viejo Crianza är traditionellt framställt men med ultramodern utrustning av mästerliga Campo Viejo. Druvorna är tempranillo, garnacha och mazuelo.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Köp på Systembolaget
 • Land

  Spanien

 • Producent

  Bodegas Campo Viejo

 • Region

  Rioja

 • Druva

  Tempranillo 75%, garnacha 20% & mazuelo 5%.

 • Doft

  Kryddig, djup doft av moreller, mörka plommon, syrliga körsbär, björnbär, kanel, dill och torkade lagerblad.

 • Smak

  Medelfylligt vin med härligt frisk syra och välintegrerade silkiga tanniner. I karaktären samsas syrliga körsbär, vilda hallon och mörka plommon med kryddiga toner av vanilj, kanelstång och eneträ samt toner av mörk bitter choklad i avslutet ihop med en spännande stenig mineralton.

 • Passar till

  Kallskuret, kycklingspett, sallad med spanska oliver, manchego, mojo rojo och saltbakad potatis, pulled pork med saffransris eller grillat lamm.

 • Övrigt

  Campo Viejo är känt för sina livliga, karaktärsstarka viner. Vineriet ligger med milsvid utsikt på en platå vid floden Ebro som rinner igenom Rioja. Vineriet är ultramodernt och designat, delvis insprängt i berget i form av en cylinder under jord. I källaren finns över 6 miljoner buteljer och över 70 000 fat. Vinhuset producerar även högkvalitativ Cava. Campo Viejo ligger i framkant vad gäller det viktiga  miljöarbetet och 2011 certifierade de sitt koldioxidavtryck- och blev därmed den första spanska vingården att göra just detta. 2012 blev man den första vingården i världen att uppnå kriterierna för att få en så kallad “Carbon Neutral Certification”. Utöver detta har Campo Viejo vunnit anmärkningsvärda ”Vinum Nature” för bästa miljöpraxis.Vinmakare är sedan 1995 skickliga Elena Adell. Campo Viejo Ägs av Pernod Ricard.


  Campo Viejo hos Systembolaget

  www.campoviejo.com

Vinifiering

Druvorna skördas helt för hand, avstjälkas och krossas. Jäsningen sker på temperaturkontrollerade ståltankar. För att klassificeras som en crianza krävs minst 2 års lagring, varav minst 12 månader på fat. Campo Viejo crianza har lagrats 1 år på franska och amerikanska ekfat samt sedan resterande tid på flaska.