Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
BSL.SANGIOVESE.mini.png
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet

Vin > Rött

Borgo San Leo Sangiovese

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Apulien

 • Producent

  Borgo San Leo

 • Alkoholhalt

  12.5 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Sangiovese

 • Doft

  Stor doft av mörk frukt och nyanserade örter

 • Smak

  Ungt strukturerat vin med smak av frukt, toner av örter och gräs, balanserad eftersmak

 • Passar till

  Fördrink, buffémat och charkuterier, pasta, mellanlagrade ostar

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Där Zonin inte producerar egna druvor kompletterar de med långsiktiga kontrakt från duktiga vinbönder. Under de senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett i både vingården och vinproduktionen. Bland annat har 70% av deras odlingar nyplanterats och med den kände vinmakaren Franco Giacosa vid rodret fortsätter arbetet för fina kvalitetsviner. Zonins struktur gör att de kan leverera allt från goda husviner till unika toppviner som fått utmärkelser som t ex 3 glas i Gambero Rosso.

Efter skörd krossades druvorna försiktigt och stjälkarna separerades från musten. Jäsningen fick sedan äga rum som traditionen erbjuder i en kontrollerad temperatur runt 25° C. En lätt maceration av druvskalen för att utvinna smak, färg och struktur från druvskalen. Sangiovese Borgo San Leo är ett balanserat och välgjort vin perfekt till mat.