Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Castello del Poggio_Barbera d'Asti DOCG_60095127_0.75lt.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet

Vin > Rött

Castello del Poggio Barbera d'Asti

119 kr,
art.nr. 73004

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Piemonte, Barbera d'Asti DOCG

 • Producent

  Castello del Poggio

 • Alkoholhalt

  13.5 %

 • Årgång

  2016

 • Druva

  Barbera 100%

 • Doft

  Stor sötaktig doft av syltade körsbär, blåbär, örter och fat

 • Smak

  Generös och smak med stram syra och inslag av mörka bär, sylt, viol, fat och kryddor. Mycket fruktig eftersmak.

 • Passar till

  Smakrika kött- eller pastarätter, gärna med färska örter och kryddor. Lagras upp till fem år.

Castello del Poggio är uppkallat efter den nobla och starka familjen Bunéis som levde där på 1100-talet och egendomens historiska betydelse kan spåras tillbaka ända till Tempelriddarna. Fortet har en underbar utsikt över den extraordinära dalen, Val del Tempo, som breder ut sig som en naturlig amfiteater. Idag är denna hisnande och världsberömda region huvudsakligen vikt åt vinproduktion.

Castello del Poggio ligger i hjärtat av området Astigiano. Ett område som är berömt för sina förföriska viner som Grignolino och Moscato och för återfödelsen av druvan barbera i området. Vingården är på 158 ha och här odlar man druvorna barbera, dolcetto, grignolino, merlot, moscato och brachetto. Vinmakare är Corrado Surano.

Druvorna plockas för hand och vinifieras sedan traditionellt, med en försiktig maceration (urlakning) av druvskalet. Vinet mognar sedan under åtta månader i små 700 liters franska ekfat, följt av ytterligare tre månaders lagring på flaska innan vinet är klart att drickas.