Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
cdpbarberadasti_web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet

Vin > Rött

Castello del Poggio Barbera d'Asti

119 kr,
art.nr. 73004

Barbera är den mest planterade druvan i Piemonte och allmänt betraktad som ”folkets vin”. Men barberaviner är långt ifrån enkla. Barbera från Asti är känd för sin mineralitet och sin röda, koncentrerade bärighet. De levererar dessutom frisk syra som passar utmärkt till den lokala maten.

 • Land/Region

  Italien/Piemonte, Barbera d'Asti DOCG

 • Producent

  Castello del Poggio

 • Alkoholhalt

  13,5 %

 • Årgång

 • Druva

  Barbera

 • Doft

  Stor doft av röda vinbär och torkade tranbär i harmoni med hallonbalsamico, salvia, skogssvamp, soltorkad tomat och oliver.

 • Smak

  Koncentrerad och saftig bärighet, stram syra, balanserad men kännbar strävhet och komplex karaktär av röda vinbär, torkade tranbär, stenig mineral, hallonbalsamico, salvia, viol, höstsvamp, soltorkad tomat och oliv.

 • Passar till

  Njut till smakrika, gärna örtkryddade anrättningar som tagliatelle med vit albatryffel och hasselnötssmul, paprikor från Asti fyllda med salsiccia, tomat, salvia, oliver och mozzarella eller kronärtskocka med örtsmör.

Castello del Poggio ligger i hjärtat av området Astigiano. Egendomens historia kan spåras ända tillbaka till tempelriddarna. Det ursprungliga slottet byggdes redan mellan 1100-1400 och var ett medeltida fäste som bland annat tillhört den aristokratiska familjen Bunéis. Delar av slottet är fortfarande skönjbara på den vackra egendomen på toppen av en kulle i området Asti med milsvid utsikt över dalen Val del Tempo. Omgivande branta sluttningar är svårodlade men ytterst lämpliga för vinodling. Gården förvärvades 1985 av familjen Zonin och innefattar idag 160 ha vingårdar 250-350 möh. Man strävar på Castello del Poggio efter att lyfta fram Piemontes unika terroir och inhemska druvor som barbera, dolcetto, brachetto, moscato och grignolino.

Druvorna skördas omsorgsfullt helt för hand, och jäses sedan väldigt traditionellt med en försiktig urlakning av skalen på druvorna för att få färg och karaktär åt vinet. Vinet får mogna i 8 månader på små 700-liters franska rostade ekfat och till sist ligger det tre månader ytterligare i flaska innan det släpps ut på marknaden. Lagring i upp till 5 år.