Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Altaïr _5818

Vin > Rött

Altaïr

505 kr,
art.nr. 79143

Viña San Pedro grundades 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Man planterade sticklingar av franska druvsorter och blev en av pionjärerna som Chile idag har att tacka för att man är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa.

 • Land/Region

  Chile/Cachapoal Valley

 • Alkoholhalt

  14.5%

 • Årgång

  2007

 •  

   

 • Druva

  Cabernet Sauvignon 65%,
  syrah 22%,
  carmenère 7%,
  cabernet franc 5%,
  Petit Verdot 1%

 • Doft

  Medelstor, ung, bärig doft av svarta vinbär med inslag av vanilj och cederträ samt en balanserad ekkaraktär.

 • Smak

  Mycket fyllig, ung, med intensiv fruktighet och frisk syra, inslag av björnbär, vinbär och ceder. Balanserad ekkaraktär.

 • Passar till

  Smakrika kötträtter gärna grillat.

Altaïr är en av de yngsta vingårdarna i Chile. Altaïr är också den starkast lysande stjärnan i stjärnkonstellationen Örnen. Vinerna från Altaïr ska likt stjärnan lysa lika klart som de främsta vinerna på den Chilenska vinhimlen. Vingården är idag helägd av Viña San Pedro men startades upp som ett samarbete med Château Dassault Grand Cru Classé i Saint Emilion. Vingården skapades 2001 och ligger i övre Cachapoal, som är ett område i Central Valley.

Druvorna kommer från 15 år gamla vinstockar och är skördade för hand. Noggrann handselektering sker innan druvorna tas in för krossning och jäsning i rostfria tankar. Framställningen bär tydliga arv från Saint Emilion och är klassisk med lång skalmaceration efter alkoholjäsningen. Därefter flyttas vinet över på nya franska ekfat, där den malolaktiska jäsningen sker. Vinet lagras sedan 15 månader på ekfat före buteljering. Vinet är med sin fylliga och strama karaktär gjort för att kunna lagras. Det går dock redan nu att dricka med stor njutning.

Altaïr finns i Systembolagets Beställningssortiment och du kan beställa vinet i din butik eller på systembolaget.se

www.altairwines.com