Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Castello di Albola Acciaiolo web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Syra
; ; ;
Torrhet

Vin > Rött

Castello d'Albola Acciaiolo

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Toscana IGT

 • Producent

  Castello d'Albola

 • Alkoholhalt

  13.5 %

 • Årgång

  2015

 • Druva

  Sangiovese 65% och cabernet sauvignon 35%

 • Doft

  Tilltalande doft av mörka bär, vanilj och ekfat

 • Smak

  Trevligt vin med balans och kryddiga toner ihop med mörk frukt

 • Passar till

  Kött, kyckling, smakrik pasta och grillade grönsaker samt lagrade ostar

Art. Nr:

Volym:

Pris:

70299 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Castello d’Albolas historia sträcker sig tillbaka till 1100-talets Italien. Slottet har bl. a ägts av de nobla familjerna Acciaioli, Samminiati, Pazzi och till och med den första greven av Ginori. Familjer som alla har bidragit mycket till Toscanas fantastiska historia. Castello d’Albola är ett slott dedikerat till exceptionell skönhet och känsla.

Castello d’Albola är ett perfekt ställe för att producera eleganta viner mer än de kraftiga. Vinerna reflekterar det äkta hantverket i sina historiska källare där vinerna får vila i decennium och fortfarande visar fram en fantastisk smak.

Castello d'Albola speglar en sann bild av druvan sangiovese där deras viner visar upp subtila men ändå strama toner och förvånar de vindrickare som förstår deras hemligheter. Vingården är på 158 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, chardonnay, canaiolo, trebbiano toscano och malvasia del chianti. Vinmakare är Alessandro Gallo.

Druvorna till vinet plockades ganska sent och sedan fick vinet jäsa i vertikala vinifieringstankar under 10 dagar. Därefter låg vinet kvar ytterligare 15 dagar för att macerera med skalresterna på för att uppnå mer färg och smak. Vidare fick vinet mogna i ett till två år gamla fat under 14 månader, ytterligare 6 månader på rostfria ståltankar och sedan 6 månader på flaska för att få en optimal smak. Ett balanserat vin med stor smak.

www.casavinicolazonin.it