Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Castello di Albola Acciaiolo web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet

Vin > Rött

Castello d'Albola Acciaiolo

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Acciaiolo är en kraftfull tolkning av Toscana och markerna runt det vackra Castello di Albola. Ett noggrant urval av cabernet sauvignondruvor ger vinet karaktär och elegans, medan andelen sangiovese från en ”single vineyard” tillika med gamla vinstockar visar upp djup, komplexitet och en fantastisk mängd nyanser. Vinets namn hyllar tidigare ägare av egendomen-familjen Acciaiuoli. Ett rakt igenom fenomenalt vin som kombinerar charm och mjukhet med kraft och pondus. Lägg till en helt förförisk doft och lång finish- detta är inget vin man glömmer i första taget.

 • Land/Region

  Italien/Toscana IGT

 • Producent

  Castello d'Albola

 • Alkoholhalt

  13.5 %

 • Årgång

  2015

 • Druva

  Sangiovese 65% och cabernet sauvignon 35%

 • Doft

  Stor generös doft av creme de cassis, mörka körsbär, korinter, lagerblad, mintpastill, sötlakrits och fudge.

 • Smak

  Fylligt, friskt, smakrikt och komplext vin med fräsch syra och påtaglig strävhet som lindas in fint av all härlig bärighet. I smaken surkörsbär, cassis, hallonbalsamvinäger, fänkål, köttbuljong, sötlakrits och krämig fudge. Rostade hasselnötter dyker upp i det långa avslutet ihop med eneträ, mörka plommon och mintpastill.

 • Passar till

  Stor saftig köttbit, ostfondue, pasta med karljohansvamp och pecccorino, grillad fylld aubergine, kycklingwallenbergare.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

På Chianti Classicos högsta kulle ståtar det vackra slottet Castello d’Albola med tidlös skönhet och en lång historia som sträcker sig ända tillbaka till 1100- talet och nobla, välkända ägarfamiljer som Acciaioli, Samminiati, Pazzi och till och med den förste greven av Ginori. Slottet och dess ägare har bidragit mycket till Toscanas färgsprakande historia och med sin exeptionella skönhet och inbjudande gästvänlighet är Castello d’Albola i total harmoni med det omgivande, böljande Toscanska landskapet. Vinerna som produceras här är hantverksmässiga och ursprungstypiska med drag åt stram, subtil elegans mer än åt kraftpaket och de har stor lagringspotential. Egendomens viner reflekterar förutom en autentisk bild av den lokala druvan sangiovese också sin potential att odla cabernet sauvignon och man har vingårdar med jordmån och mikroklimat ytterst lämpade för just denna druva. Vingårdarna är på totalt 158 hektar och man odlar förutom sangiovese och cabernet sauvignon även chardonnay, canaiolo, trebbiano, toscano och malvasia del chianti. Vinmakare på Castello d’Albola är Alessandro Gallo.

Vinstockarna till detta spännande vin växer i vingårdar me den jordmån av gammal havsbotten, så kallad Alberese, med lera och kalksten från den geologiska epoken Pliocen (5,3 till 2,5 miljoner år f. kr). Druvorna plockas ganska sent för full mognad, vinet får sedan jäsa i vertikala vinifieringstankar under 10 dagar. Därefter ligger vinet kvar ytterligare 15 dagar ihop med skalresterna för att macerera- urlaka ytterligare färg och smak. Vidare får viner mogna på ekfat som är mellan ett till två år gamla under 14 månader, sedan vila ytterligare 6 månader på rostfria ståltankar och sist en slutlagring på 6 månader på flaska för att få optimal karaktär. Ett stort och välbalanserat vin med fin smakrikedom.