Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
jlohr_web.jpg
Art. nr
71655
Pris
184 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,3 %
Socker
12

Vin > Rött

J.Lohr Estates Falcon's Perch Pinot Noir

Solvarmt, elegant och saftigt vin från soliga Kalifornien och utvalda vingårdar med svalt klimat i och runt höglandsregionerna Arroyo Seco och Santa Lucia i centrala Monterey County.

 • Land

  USA

 • Producent

  J.Lohr Estates

 • Region

  Kalifornien

 • Druva

  Pinot noir

 • Doft

  Rustik, bärig doft med toner av mörka körsbär och plommon, jordgubbskompott, färska örter, sadelkammare och cederträ.

 • Smak

  Njut vinet svalt till grillad fisk, med ratatouille, all form av fågel, rökta charkuterier, ostbricka eller grillat som pulled pork, med haltstrad aubergine och halloumi.

 • Passar till

  Lätt och balanserat med mjuk fruktighet av saftiga mörka skogsbär, mörka körsbär, plommon samt viss kryddighet av cederträ, kanel, enris och mörk choklad.

 • Övrigt

  Den familjeägda vinproducenten J. Lohr bildades för snart 50 år sedan av pionjären Jerry Lohr. Jerry Lohr insåg tidigt vilken potential som fanns för vinproduktion och druvodling under den varma kaliforniska solen, i Central Coast region. Området räknas idag till ett av de bästa i regionen med viner i världsklass. J.Lohr, som gått i bräschen för vinframställning i området, är idag en av branschens mest respekterade producenter med livfulla, djärva och koncentrerade viner. Jerry startade sitt första vineri i San Jose, Monterey, år 1974. Området var med kyligt klimat och stenig jordmån en optimal plats för odling av tåligare druvor såsom chardonnay. Fjorton år senare upprättade Jerry  sitt andra vineri i det bördiga Paso Robles, där klimatet varierar drastiskt mellan natt och dag. Här fann han att druvan cabernet sauvignon passade bra att odla. Mot slutet av 1990-talet utvidgades J. Lohr med en cirka 14 hektar stor vingård i Napa Valley. Här fick cabernet sauvignon sällskap i odlingarna av druvan petit verdot. Idag leds J. Lohrs vinframställning av chefsvinmakare Steve Peck. Med en fallenhet för doft och smak, en passion för vinodling och en djuplodande teknisk kunskap strävar Steve efter att bibehålla karaktären som Jerry en gång skapade i varje droppe vin. Tillsammans med sina vinmakare Kristen Barhisel och Brendon Wood har Steve ambitionen att skapa superba viner från högkvalitativa och hållbart odlade druvor med en rik och mångsidig smakpalett som reflekterar det soldränkta Kalifornien. Ända sedan start har J. Lohr varit ledande i ett långsiktigt och hållbart miljöarbete. Företaget är certifierat enligt ”California Sustainable Winegrowing”  och vann dessutom det så kallade 'Green Medal Leader Award' 2020.

  Här har Steve Peck och teamet framställt en pinot noir som odlas i svala, utvalda vingårdar i och runt Arroyo Seco och Santa Lucia Highlands i centrala Monterey County. Denna region har fått ett välförtjänt rykte för att producera Pinot Noir i världsklass. Under det senaste decenniet har införandet av Dijon-kloner av pinot noir, tillsammans med den klassiska Pommard-klonen, dramatiskt ökat druvsortens kvalitet här i området. Dessa nyare kloner är ryggraden i denna ”Falcon’s Perch Pinot Noir”, uppkallad efter rovfågeln som hade gjort i de enstaka tallarna bland vinstockarna till sitt hem. Falken skyddar druvorna från skadedjur samtidigt som ekosystemets naturliga balans bevarades. Alkoholjäsningen sker i 12-tons öppna tankar och även 24-tons tankar. Skalkontakt och pumping over samt ”pigeage”, daglig nedtryckning av ”hatten”, sker i 7-10 dagar. Temperaturen vid jäsningen når över 30 grader C vilket ger färg och komplexitet till vinet. 100 % malolaktisk jäsning, 2/3 lagrad i ståltank, resten lagras på franska ekfat.

  Årgång 2017 bjöd på generös nederbörd efter en 5-årig torka i hela Kalifornien. Vinrankorna knoppade i normal tid, med de flesta vinstockar vaknade från sin vinervila först den första veckan i april. Detta följdes av blommning i mitten av maj. Totalavkastningen närmade sig 5 ton per tunnland för Syrah. I början av september under Labor Day helgen drabbades man av temperaturer så höga som 115 grader längs kusten från Los Angeles till norra San Francisco. Detta utlöste skörden för den tidigt mognande syrah i de varmaste vingårdarna i distrikten Estrella och San Miguel. Sedan fick man ta en nästan 5 veckors paus i väntan på mognad i distrikt som Willow Creek och Adelaida. Denna årgång från J. Lohr Estates South Ridge Syrah bjuder på mognad, komplexitet och lager av spännande kryddiga smaker.