Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
1865 PN.jpg

Vin - Rött

1865 Pinot Noir

Vinerna med varumärket 1865 ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. Det är också de männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. De satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile som ger fantastiska viner.

 • Färg

  Ljust röd.

 • Doft

  Nyanserad och örtig, rödfruktig doft med inslag av jordgubbar, hallon och körsbär i elegant samspel med cederträ. Bra balans och längd.

 • Smak

  Elegant vin i svalklimatsstil med liten kryddig ton och inslag av röda frukter som körsbär, jordgubbar, hallon och lingon. Bra struktur och elegant liten fatkaraktär med kryddigt avslut och fin syra.

 • Passar till

  Lättare pastarätter samt till rätter av kyckling och anka.

 • Land

  Chile

 • Region

  Elqui Valley

 • Druva

  Pinot Noir

 • Alkoholhalt

  13.5%

 • Årgång

  2017

Volymer

Art. Nr 2103

Volym 750 ml

Pris 149 kr

Druvorna skördas för hand under slutet av februari och transporteras genast i kylda tankar till vineriet. Viss del av klasarna behålls hela, med stjälkarna fortfarande kvar för en ökad komplexitet i vinet. Upp till 50% av druvorna genomgår sedan kolsyrejäsning under fem dagar. Detta innebär att druvklasarna läggs i en sluten jästank fylld med koldioxid. Denna process sker vid en temperatur under 8 grader. Resterande druvor pressas och jäses med utvald jästkultur i tankar vid en temperatur på 22 grader. Vinet mognar sedan i åtta månader på franska ekfat, foudres, samt betongfat. Målet med tillverkningsprocessen är att vinet skall bli komplext och elegant samt att ekfatskaraktären inte tar över, vinet skall återspegla ursprung och terroir framför allt.

"We Are All Passionate Creators"