Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
1865 Cabernet Sauvignon_5798
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Syra
; ; ;
Torrhet
Nöt
Ost
Chark
Grillat
Lamm

Vin > Rött

1865 Cabernet Sauvignon

149 kr,
art.nr. 16672

Vinerna med varumärket 1865 ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. Det är också de männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. Idag satsar varumärket hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile som ger fantastiska viner.

 • Land/Region

  Chile/Maipo Valley

 • Producent

  Viña San Pedro

 • Alkoholhalt

  14.5 %

 • Årgång

  2017

 • Druva

  Cabernet Sauvignon

 • Doft

  Stor, varm och generös med tydliga vinbärstoner och inslag av nya ekfat, mörk choklad och cederträ.

 • Smak

  Fyllig, varm och intensivt fruktig med toner av plommon och svarta vinbär. Lång kryddig eftersmak med tydlig ekvanilj och inslag av mörk choklad och rostade kastanjer.

 • Passar till

  Smakrika kötträtter av lamm, nöt eller vilt, gärna grillade. Gott även till starka hårdostar.

Druvorna till 1865 Cabernet Sauvignon kommer från de bästa av Viña San Pedros egna vingårdar i Maipodalen. De handplockas tidigt på morgonen, medan det fortfarande är svalt, så att de får behålla sin fräscha fruktighet. Druvorna kallmacereras i 4-5 dagar för att försiktigt extrahera färg och aromer från skalen. Musten får jäsa, på låg temperatur, i 8 till 10 dagar medan den överpumpas fyra gånger om dagen. Vinet får sedan mogna på franska ekfat i 12 månader, varav 30% av ekfaten som används är nya. Efter klarning och en lätt filtrering buteljeras det färdiga vinet. Vinet har vunnit flera internationella utmärkelser.

www.sanpedro.cl