Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
rdmsyrosa_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Fågel
Chark
Vegetariskt

Vin > Rosé

Rocca di Montemassi Syrosa

94 kr,
art.nr. 71917

Solvarm rosé som reflekterar Toscanas varma sol, svalkande vind och saltstänkta hav. Vinet är underbart att njutas som det är och är mycket mångsidigt när det kommer till matchning med mat.

 • Land/Region

  Italien/Toscana

 • Producent

  Rocca di Montemassi

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

 • Druva

  Syrah

 • Doft

  Mild, fin och inbjudande ljus rosé med svag brödighet samt skogshallon, röda vinbär, persika, aprikos, vita krusbär och en fin, skir blommighet med sommaräng och smörblomma.

 • Smak

  Torrt, generöst fruktigt med fyllig munkänsla. Avrundad syra, svag och angenäm tanninstruktur, frisk blodgrapefrukt samt smak av aprikos, smultron, skogshallon och solmogen persika som ligger kvar länge.

 • Passar till

  Smörstekt toast med skagenröra och löjrom, gravad lax, grön sparris med prosciutto och örtmajonäs, hummertacos eller friterade squashblommor.

Egenomdomen Rocca di Montemassi är en milstolpe i en ung apellation, den soliga Maremmas, historia. Detta är en magisk plats nära den italienska kustens glittrande hav med ett lantligt, orört och dynamiskt landskap. Här betar de berömda biffdjuren på roströda jordar och svalkas i den stekande sommarhettan av medelhavets svepande havsbris. Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Man har i flera generationer framställt fantastiskt vin med kärlek, ambition och passion.

1999 förvärvande familjen Zonin denna hela 430 hektar stora egenom i Maremma, varav 180 hektar är planterade med vinstockar. Här har man ett särskilt fokus på både ekologisk och hållbar odling och vinframställning. Hundratals olivträd, oelander, korkekar och tallar har planterats av familjen för att återupprätta landsbygdens mångfald. Utöver sangiovese och vermentino med sin tydliga toscanska identitet odlas även syrah, cabernet sauvignon , petit verdot, merlot samt den gröna druvan viognier. 

Druvorna till Rocca di Montemassi Syrosa rosé skördas för hand i början av september. Druvorna pressas sedan försiktigt och musten har skalkontakt en kort tid, max en timme, för att få sin vackra, ljusrosa laxfärg. Jäsningen sker på rostfria ståltankar vid en låg temperatur på 15-18° C för att bevara maximalt av de subtila smakerna. Vinet har sedan fått ligga fem månader "sur lie" - på sin jästfällning för att få sin unika krämiga karaktär och elegans innan det buteljeras.