Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
PrimiziaRosado.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12 %

Vin > Rosé

Le Arche Primizia Vino Rosato

Vackert laxrosa, flirtigt smultronbärigt och svalkande sötsyrlig rosévin från norra Italien. Njut som det är, eller till tonfisksallad, toast Skagen eller gravad lax med dillstuvad potatis.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection

 • Region

  Veneto

 • Druva

  Corvina, Molinara

 • Doft

  Vackert laxrosa med doft av solmogna smultron, jordgubbssylt, blodapelsin, hallonbåt, röda krusbär och aprikos.

 • Smak

  Bärigt, lätt, daggfriskt och törstsläckande rosévin med viss sirlig elegans. Söta skogshallon, smultron, vit persika, blodgrape, mandarin och rabarber. Balanserat, gott, snyggt!

 • Vinifiering

  Druvorna skördas vid perfekt mognad för att sedan avstjälkas och pressas försiktigt. Skalen på de mörka druvorna urlakas till perfekt färgnyans och smakkaraktär. Musten placeras i temperaturkontrollerade ståltankar för jäsning i sval temperatur för att bibehålla de delikata, fruktiga aromerna i det färdiga vinet

 • Passar till

  Gott att njuta kallt rakt upp och ner till lite färska jordgubbar, eller till toast Skagen, gravlax, halstrad tonfisk med sommarsallad eller grillad kyckling med gratinerade grönsaker

 • Övrigt

  Premium Wine Selection’s team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oenologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och utvecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde. Med Le Arche erbjuder Premium Wine Selection ett brett utbud av viner från Veneto, en av Italiens absolut mest prestigefyllda vinregioner.

  https://www.premiumwine.it/