Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
JC-LPR_web.jpg
Art. nr
90405
Pris
99 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12 %
Socker
Mindre än 3 g/l

Vin > Rosé

Jacob's Creek Le Petit Rosé

Jacob’s Creek är kända för sin miljömedvetenhet och man värnar om den lokala floran och faunan. Med sin Le Petit Rosé erbjuder man ett ytterst elegant och välgjort rosévin, inspirerat av Provence, i fransk stil men på australiensiska druvor.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Pinot noir, grenache, mataro

 • Doft

  Blommig och örtig doft av böljande lavendelfält, nyponblom, trädgårdsrosor och frukt i form av hallon, rabarber, rönnbär och en fin rosépepparkryddighet.

 • Smak

  Torr, elegant och mycket välbalanserad rosé med fin koncentration och uppfriskande syra. I karaktären vita vinbär, mandarin, apelsinskal, rabarberpaj, rönnbär, hallon, lavendel och fänkålsfrön samt en lång fin eftersmak. Otroligt gott.

 • Passar till

  Matvänligt rosévin som är lämplig både att njuta väl kyld som sällskapsvin eller att matcha till franska ostar, kallskuret, cobbsallad, stekta kikärtsbullar med persilja och tomatsallad, marinerade kycklingvingar eller röding med grönsaksrisoni.

 • Övrigt

  I hjärtat av Barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.

  Druvorna hanteras varsamt och skördas om natten för att bibehålla sin fräscha syra. De olika druvsorterna pressas och kalljäses var för sig. Jäsningen sker separat vid denna låga temperatur och med en neutral jäststam för att låta druvornas olika aromer och smakintryck tala.