Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
cdtrose_web.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5 %
Restaurangsortiment
Ladda ner produktblad

Vin > Rosé

Château du Trignon Rosé

Detta rosévin med sin fina örtighet och sirliga elegans reflekterar väl sitt sydfranska ursprung. Famille Quiot, med lång vinmakartradition bakom sig, förvärvade 2007 den anrika egendomen Château du Trignon och har sedan dess drivit den vackra gården med ledord som tradition, kvalitet och ambition.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
 • Land

  Frankrike

 • Producent

  Famille Quiot

 • Region

  Côtes du Rhône

 • Druva

  Grenache, syrah

 • Doft

  Stor, inbjudande och flirtig doft av tranbär, hallonbåt, nypon, fläderblom, rosor, lavendel, färska örter, mineraltoner och fudge.

 • Smak

  Torrt, lätt och ursprungstypiskt örtigt med medelhög syra och bra balans. De lokala örterna rosmarin, timjan och lavendel känns tydligt i smaken och är i fin harmoni med nektarin, smultron, rabarber, blodapelsin och färsk mynta. En liten angenäm citrusbeska dyker upp i avslutet.

 • Passar till

  Väldigt bra matchning till löjromstoast, champinjonsoppa, rökta räkor, kalkonsallad, kyckling, sushi.

 • Övrigt

  Egendomen Château du Trignon har en lång historia och förvärvades av Familjen Roux redan 1896. På den tiden var det en traditionell provensalsk gård med bland annat uppfödning av boskap. Sedan fem generationer tillbaka har man dock fokuserat och arbetat med vinodling och vinframställning och under tiden successivt förvärvat fler vingårdar i Rhônedalen inom appellationerna Gigondas, Basteau, Sablet och Côtes du Rhône. 2007 tog Famille Quiot som var mycket imponerad av de kvalitetspordukter gården levererade, över Château du trigon och driver den idag med ambition, tradition och kvalitetstänk. Till exempel har man anpassat vineriet enligt gravitationsprincipen och byggt en luftkonditionerad vinkällare. 

  Druvorna till Château du Trignon Côtes du Rhône Rosé skördas för hand för noggrann sortering och bästa druvkvalitet. Vinet görs på de två sydfranska druvorna grenache och syrah. Druvorna urlakas, kallmacereras, under tre dagar för att få sin vackra laxrosa färg och subtila smakprofil. När vinet jäst klart vilar det sedan på ståltank så att smakerna får gifta sig. Jordmånen består av en blandning av lera och kalksten. Vinet ska serveras ungt och fräscht.