Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
JC Crisp rose.jpg

Jacob's Creek Crisp Rosé BIB

229 kr,
art.nr. 6413

Jacob’s Creek är kända för sin miljömedvetenhet och man värnar om den lokala floran och faunan. Här erbjuder man ett vackert, krispigt och bärigt rosévin på en av de druvor man bemästrar absolut bäst i Australien-shiraz.

 • Land/Region

  Australien/Australien

 • Producent

  Orlando Wines

 • Alkoholhalt

  12 %

 • Årgång

 • Druva

  Shiraz

 • Doft

  Smakfull doft av vildhallon, torkade tranbär, smultronsorbet, hallonbåtar och ett knippe färsk mynta och eucalyptus.

 • Smak

  Stilfull och saftig rosé med koncentrerad bärighet av smultron, skogsbär, blodgrape, hallonbåt och vattenmelon tillsammans med en läcker örtig underton.

 • Passar till

  Krispig rosé som är god att njuta väl kyld som aperitif eller att matcha till en sallad med grillad lax, en chevré chaud med granatäpple och ruccola eller en halstrad rödspätta med grön sparris och citronsmör.

I hjärtat av Barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.

Druvorna skördas om natten för att bibehålla sin fräscha syra. De pressas sedan omgående och får en kort skalkontakt för att extrahera den vackra färgen och vinets subtila nyanser i doft och smak. Jäsningen sker med en neutral jäststam vid låg temperatur för att låta dessa eleganta aromer och smakintryck tala.