Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
jcshirazrose_web.jpg
Art. nr
6401
Pris
79 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5 %
Socker
8 g/l

Vin > Rosé

Jacob's Creek Shiraz Rosé

Australien är mästare på druvan shiraz som har odlats i Australien ända sedan 1800-talet. Dock var det först på 1970-talet den började blir populär på exportmarknaden och Jacob’s Creeks viner på druvan är idag omåttligt populära i Sverige. Producenten är känd för sina personliga och välproducerade viner som reflekterar sitt varma och soliga ursprung. Denna rosé på just druvan shiraz är inget undantag. Charmigt, bärigt och gott!

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Shiraz

 • Doft

  Bärig, frisk doft med toner av hallon, jordgubb, blodapelsin, körsbär, nyponblom och lakrits.

 • Smak

  Ett ungt, uppfriskande fruktig och friskt rosévin med smak av skogshallon, jordgubbssylt, solmogna klarbär, granatäpple och apelsin blandat med nyponblomma och lite angenämt kryddiga och sträva toner av lakritsrot.

 • Passar till

  Njut väl kyld i bersån bara som den är eller till löjrom på råraka, kittostar, kallrökt lax med dillmajonäs och smörslungad potatis, halstrad tonfiskkotlett med grönsallad och granatäpplekärnor eller charkbricka.

 • Övrigt

  I hjärtat av Barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.

  Vinmakaren har skapat ett fruktigt och mjukt rosévin på shirazdruvor som både plockats i varma regioner och i svalare mikroklimat för att få rätt struktur, bärighet och balans i vinet. Druvorna plockas under nattens svalka och pressas så snart de kommit in till vineriet, mycket försiktigt, för att undvika för mycket karaktär från de mörka, kraftiga skalen. Man är istället ute efter bärighet och syra. Pressningen följs av en kort tids skalmaceration för att uppnå rätt smakprofil och färg. Musten klarnas sedan och jäser vid låg temperatur, 12-15ºC, för att ge rosévinet den fräschör man är ute efter. Vinet blandas, stabiliseras och klaras innan man snabbt bujteljerar det för att undvika oxidering och istället bevara den rena, finessrika stilen.