Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
domainehouchartrose-web.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12,5 %

Vin > Rosé

Domaine Houchart Côtes de Provence Rosé

Både vacker och otroligt finessrik provencerosé från Domaine Houchart. Egendomen ligger vackert beläget vid foten av Mont Sainte Victoire. Här har man odlat vin sedan romartiden och vinet andas de lokala kryddväxterna och böljande lavendelfälten.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
 • Land

  Frankrike

 • Producent

  Famille Quiot

 • Region

  Côtes de Provence

 • Druva

  Grenache, cinsault, syrah och cabernet

 • Doft

  Doften bjuder en hel bukett av Provence-örter och lavendel men också inbjudande fruktighet med smultron, nyplockade jordgubbar, rabarberpaj och smörkola.

 • Smak

  Ljust laxrosa och helt förföriskt god rosé med yppig bärighet och fin koncentration. Vinet är torrt, smakrikt, finessrikt och krämigt med mjuk syra och fin bärsötma i form av röda vinbär, smultron, jordgubb, rabarber men även karaktär av gräddkola, digestive och färsk salvia samt en lång ren eftersmak.

 • Passar till

  Skaldjur, grillade grönsaker, granatäpplesallad med halstrad tonfisk och getostkräm, lax sashimi. Detta vin går även att matcha med en syrlig bärpaj.

 • Övrigt

  Vingården Domaine Houchart är på 90 hektar och ligger i hjärtat av en region som är otroligt rik på forntida historia. Förr odlades här oliver, mandelträd och kryddväxter. Godset ligger på antika ruiner och flera fragment från denna tidsera har återfunnits. Den 7 juni 1890 köpte vinhandlaren Aurélien Houchart gården. Aurélien studerade i skolan i Aix tillsammans med Paul Cézanne och Emile Zola och förblev vän med Cézanne hela sitt liv. 1984 började Geneviève Quiot, Auréliens äldsta barnbarn arbeta i vingården och gav gården sin farfars-namn "Domaine Houchart". 2003 restaurerades byggnaderna rejält i samband med ett familjebröllop. Idag är Florance och Jean-Baptiste den femte dedikerade generationen att odla druvor och framställa kvalitetsvin på gården. 

  Druvorna till Domaine Houchart Rosé pressas eller kallmacereras och därefter jäses de olika drusorterna var för sig. Vinnet ligger sedan på tank i 12-24 dagar vid 18-20 graders temperatur. Jordmånen är röd lera och kalksten vilket är ytterst passande för druvsorterna till detta eleganta rosévin-grenache, cinsault, syrah och cabernet sauvignon.