Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
BSL.ROSATO.mini.png
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra

Vin > Rosé

Borgo San Leo Claretto Rosé

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Delar av Italien

 • Producent

  Borgo San Leo

 • Alkoholhalt

  11.5 %

 • Årgång

 • Druva

  Blandade italienska druvor

 • Doft

  Ungdomlig doft av röd frukt som hallon.

 • Smak

  Ung fräsch smak av ren frukt, krispigt vin med en hint av kryddor.

 • Passar till

  Lätt friskt vin som är gott som en apéritif, till förrätter, ljust kött och pasta.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Där Zonin inte producerar egna druvor kompletterar de med långsiktiga kontrakt från duktiga vinbönder. Under de senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett i både vingården och vinproduktionen. Bland annat har 70% av deras odlingar nyplanterats och med den kände vinmakaren Franco Giacosa vid rodret fortsätter arbetet för fina kvalitetsviner. Zonins struktur gör att de kan leverera allt från goda husviner till unika toppviner som fått utmärkelser som t ex 3 glas i Gambero Rosso.

Efter skörd krossades druvorna försiktigt och skalen togs bort en kort tid efter att musten fått en attraktiv rosa färg. Sedan fick vinet kalljäsa i rostfria ståltankar under två veckors tid för att utvinna smak och karaktär. Vinet förvarades sedan kort i tankar med tillsatt kväve för att undvika oxidation i vinet och bevara ung frukt och fräschör. Vinet fick sedan genomgå en filtrering innan det buteljerades. Claretto är ett fräscht rosévin som ska drickas ungt och vinner inte på lagring.