Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
zonin_web.jpg
Fisk & skaldjur
Fågel
Vegetariskt
Dessert
Cocktail

Vin

Zonin Rosé Prosecco Brut

120 kr,
art.nr.

En både flirtig och seriös vackert laxrosa Prosecco med bärig fruktighet och fin struktur, en mängd krämiga bubblor och balans i syra och sötma. Utmärkt både som aperitifvin, till måltiden eller desserten.

 • Land/Region

  Italien/Veneto

 • Producent

  Zonin

 • Alkoholhalt

  11 %

 • Årgång

 • Druva

  Glera, pinot noir

 • Doft

  Inbjudande bärig doft av solmogna hallon, smultron och tutti frutti, en fin blommighet av viol samt mariekex.

 • Smak

  Fräscht som en sommardag med många och behagliga små bubblor, balanserad syra och sötma samt en liten trevlig grapebeska. I karaktären smultron, hallon, jordgubb, rabarber, röda hallonbåtar. Bra längd och ett saftigt, läskande avslut.

 • Passar till

  Idealiskt mousserande rosévin som aperitif, men denna balanserade Prosecco passar även till småplock, lax, räksallad och bärig dessert.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

750 ml 120 kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent och en visionär i industrin. I 200 år har man utvecklat arbetsmetoder och viner med kärlek och passion och man står idag för hög kvalitet, innovation och en modern, miljömedveten och nutida vinproduktion. Man äger vingårdar i sju olika regioner från Piemonte i norr till Sicilien i söder. De senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett både ute i vingårdarna och i vinproduktionen under chefsvinmakare Stefano Ferrante. Man har sedan 2008 aktivt arbetat för att nå viktiga hållbarhetsmål såsom sparsam vattenanvändning och är sedan 2017 medlem i ’EQUALITAS Scientific Committee’. Zonin var en av de första vingårdarna att få Equalitas-certifieringen. Zonin1821 har även den etiska certifieringen Sedex. På samtliga Zonins vingårdar är miljöarbetet alltså ett stort fokus. Zonin har en unik förmåga att leverera både husviner och prestigeviner till toppkvalitet och har fått utmärkelser som till exempel ”3 Glas” i Gambero Rosso.

Zonin Prosecco Rosé är ett unikt vin då det först från och med skörden 2020 blivit godkänt i regionen att framställa roséprosecco. Vinet är gjort på den traditionella druvan glera med tillsats av vin på den mörka pinot noirdruvan. Enligt lag får inte mer än 15 % av vinet vara från denna druva. Druvorna pressas lätt, och must från pinot noir blandas ihop med musten från glera-druvan. Hälften av musten får jäsa vid en temperatur på 18 grader. Resterande must förvaras ojäst vid 0-gradig temperatur. De två blandas sedan samman i en temperaturkontrollerad trycktank av rostfritt stål. Här genomgår vinet en andra jäsning med hjälp av den för Prosecco traditionella s.k. Charmatmetoden. Denna jäsning ger vinet dess många, fina bubblor. Till sist buteljeras vinet och även detta sker under tryck för att bibehålla bubblorna. Detta är ett vin att njuta ungt och är inte tänkt för lagring. Den vackra flaskan är designad av en av italiens mest kända formgivare, Pininfarina, och andas både elegans och attityd.