Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
masseriaaltemurarosamarobrut_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra

Vin > Rosé

Masseria Altemura Rosamaro Brut

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Puglia

 • Producent

  Masseria Altemura

 • Alkoholhalt

  11,5 %

 • Årgång

 • Druva

  Negroamaro

 • Doft

  Intensiv, fruktig doft av kvitten och röd frukt.

 • Smak

  Mjuk smak av fruktiga och blommiga toner med en pigg mousse.

 • Passar till

  Vinet är en perfekt aperitif eller servera till lätta pastarätter, grönsaker, risotto, soppor och vegetariska rätter. Servera svalt vid 6° C till 8° C.

Namnet Rosamaro är en blandning av den vackra rosa färgen och druvan Negroamaro. En fusion och ett naturligt mousserande vin gjort enligt charmatmetoden som representerar och är en ny referenspunkt för högkvalitativa mousserande viner från Puglia. Familjen Zonin har långa och djupa kunskaper från mousserande vintillverkning i Veneto som självklart också finns på Masseria Altemura. Rosamaro är ett vin för den kräsna konsumenten som uppskattar kvalitet och modern vinmakning.

Druvorna har pressats mycket försiktigt, och musten har max 1 timmes skalkontakt för att bara få lite färg och struktur från druvornas skal. Efter den första jäsningen som skedde i temperaturkontrollerade tankar i 18° C. Sedan har vinet fått jäsa under tryck, långsamt och under låg temperatur och slutresultatet är ett lätt, fräscht mousserande vin.