Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
PreseccoRose.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
11.5 %

Mousserande > Prosecco

Prosecco DOC Le Arche Rosé Extra Dry

Vackert rosa, förföriskt bubblande, fruktig och bärig är denna Prosecco ljuvlig som aperitif, till småplock, och buffémat eller varför inte till jordgubbstårtan?

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection

 • Region

  Veneto, Vicenza

 • Druva

  Glera ,Pinot Nero

 • Doft

  Behaglig, inbjudande doft av rabarber, solmogna smultron, skogshallon och persika.

 • Smak

  En vackert rosa och charmerande Prosecco packad med frukt och bär, livliga bubblor, viss sötma och fräsch syra och skalbeska. Hallon, rabarber, körsbär, röda vinbär, persika och nashi päron samsas med somriga, blommiga toner i ett fin och ren avslut.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas traditionellt och vid perfekt mognad för att sedan pressas försiktigt. Här framställer man ett rosévin och en kort maceration, urlakning, på 24-36 timmar sker för att utvinna lagom färg och karaktär. Temperaturen är under denna process 8-10 grader. Musten placeras sedan i temperaturkontrollerade tryck-tankar, så kallade autoclaves, och jäsningen startar med hjälp av väl utvald och tillsatt jäst.

 • Passar till

  Njut väl kyld som aperitif eller till färska, chokladdoppade jordgubbar, till hallonsorbet, små spett med mozzarella, körsbär och basilika, rullar med rökt lax fyllda med färskost smaksatt med citronzest eller till grillade skaldjur

 • Övrigt

  Premium Wine Selection’s team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oenologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och utvecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde. Med Le Arche erbjuder Premium Wine Selection ett brett utbud av viner från Veneto, en av Italiens absolut mest prestigefyllda vinregioner.

  https://www.premiumwine.it/