Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Ca_Rosa.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
11.5 %

Mousserande > Prosecco

Prosecco Superiore di Valdobbiadene DOCG

Glittrande bubblig och festlig Prosecco med underbar sötsyrlighet och yvig mousse.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection

 • Region

  Veneto

 • Druva

  Glera

 • Doft

  Finstämd doft av jasmin, päron, vit persika, lime, krusbär och päron.

 • Smak

  Livligt vin med stor mousse och druvig syrlighet. I karaktären vit persika, konserverade päron, lime och krusbär men även mandel, rökiga minaraltoner och lite skalbeska i avslutet.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas traditionellt och vid perfekt mognad för att sedan pressas försiktigt. Musten plaseras i temperaturkontrollerade tryck-tankar, så kallade autoclaves, och jäsningen startar med hjälp av väl utvald och tillsatt jäst.

 • Passar till

  Som aperitif men även till småblock, milda krämiga ostar eller färsk frukt.

 • Övrigt

  Premium Wine Selection’s team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oenologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och utvecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde. Egendomen Ca’ Rosa grundades 1892 och togs nyligen över av Luis Zambon och hans dotter Francesca. Idag sköter de både vingården och de 10 hektar vingårdar som helt består av glera-druvor (den sort som används för att producera prosecco). Vinmakaren Luis arbetar med de jordbruksmässiga och oenologiska aspekterna och Francesca sköter försäljning och PR. Förutom denna vingård som ligger i distriktet San Fior, vid Conegliano, har familjen Zambon också ett annat område i Collabrigo (strax ovanför Conegliano) till sitt förfogande, där 5 hektar med glera också planteras.

  https://www.premiumwine.it/