Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Perrier Jouët Blason Rosé .JPG
Art. nr
Restaurangsortiment
Pris
684 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12 %

Mousserande > Champagne

Perrier-Jouët Blason Rosé

Perrier-Jouët Blason Rosé är inspirerad av Maison Perrier-Jouët’s Blason de France prestige-cuvée, som lanserades 1955 på några av världens mest prestigefyllda restauranger. Delikat enbart som den är, är denna champagne skapad för att njutas tillsammans med mat, och dess komplexa och generösa smak kan bära en hel kvälls måltider, från förrätt till dessert.Källarmästaren väljer de finaste vinerna från 50 olika crus och blandar med upp till 15% reserve vin för att återskapa smaken år efter år. 10-15% tillsatt Pinot Noir tillför inte bara smak, utan även dess distinkta laxrosa ton innan den vilar minst 3 år på jästfällning.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
 • Land

  Frankrike

 • Producent

  Perrier-Jouët

 • Region

  Champagne

 • Druva

  Pinot Noir 50%, Chardonnay 25%, Pinot Meunier 25%

 • Doft

  Intensiv arom av mogna bär – jordgubbar, hallon och björnbär, med en hint av exotiskt granatäpple.

 • Smak

  Generös smak med inslag av röda frukter, lätt brödighet och med lång eftersmak. Livlig och lekfull palett.

 • Passar till

  Utmärkt som aperitif. Passar även till tonfisk, lychee och röda tomater.

 • Övrigt

  Perrier-Jouët är kärlekens champagne, från ett ikoniskt champagnehus känt för sin finess, elegans och de blommiga tonerna i sina viner, framtagna med expertis från endast åtta källarmästare sedan starten 1811. Perrier-Jouët var det första champagnehus som tog steget från den söta champagnen, till att tillverka en brut champagne år 1854