Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
250-x-800-Jacob_Premium_Cuvee.jpg
Art. nr
94210
Pris
129 kr
Volym
750 ml ml
Alkoholhalt
11,5 % %
Restaurangsortiment
Ladda ner produktblad

Vin

Jacob's Premium Cuvée Vintage 2017

Jacob’s Creek är kända för både sitt höga kvalitetstänk och sin miljömedvetenhet. Detta är ett mycket elegant och fokuserat premium mousserande vin med små bubblor och stor smakrikedom- för alla ögonblick.

 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob’s Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier.

 • Doft

  Stor, intensiv doft av solmogna nektariner, gula äpplen, apelsinzest och färska gröna örter i skön harmoni med rökiga mineraltoner.

 • Smak

  Krämig, fyllig mousse med många och små angenäma bubblor. Vinet är torrt men med saftig fruktighet, frisk syra och stor karaktär av blommande kaprifol, citronsorbet, mango, ananas, apelsin samt rostade toner av hasselnötter, mocka och spännande kritig mineralitet. Fin, ren och lång eftersmak med lite blodgrapebeska, grillad citron och gröna örter.

 • Passar till

  Ett mousserande vin för alla tillfällen. Som aperitif, till lunchen eller varför inte genomgående till samtliga rätter kvällstid. Underbart gott till småplock, skaldjur, en fräsch sallad, pilgrimsmusslor, rostade grönsaker eller grillad fisk.

 • Övrigt

  I hjärtat av Barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.