Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
jcaperitivospritz_web.jpg
Art. nr
75855
Pris
99 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
8,5 %
Socker
76 g/l
Restaurangsortiment
Ladda ner produktblad

Mousserande

Jacob's Creek Aperitivo Spritz

Jacob’s Creek är kända för både sitt höga kvalitetstänk och sin miljömedvetenhet. Här har man framställt en innovativ, mousserande och trendig premium-aperitif att njuta över is. Klar att servera som den är!

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek

 • Region

  Australia

 • Druva

  Glera

 • Doft

  Inbjudande fruktig med karaktär av blodapelsin, aprikos, tutti frutti och malört.

 • Smak

  Sött, mousserande och fruktigt med toner av tutti frutti, blodapelsin, apelsinskal och en svag bitterbesk ton som ger fin balans.

 • Passar till

  En generös mousserande premium aperitif som är färdig att serveras som den är. Servera iskall, häll den gärna över generöst med is tillsammans med en tvist av apelsinskal eller en dekorativ skiva blodgrape. Njut som den är eller till rökta mandlar, små tilltugg som gurksnittar, en bit pizza, alternativt till apelsinglass eller grapefruktsorbet.

 • Övrigt

  I hjärtat av Barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.

  Här har vinmakerskan Trina Smith lyckats finna den perfekta balansen mellan vin, bitter, och solmogen blodapelsin. Hon har i sin Aperitivo Spritz skapat en charmig, smakrik och balanserad mousserande aperitif.