Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
zoninprosecco1821_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Nöt
Chark
Vegetariskt
Dessert

Mousserande > Prosecco

Zonin Prosecco 1821

103 kr,
art.nr. 77299

En både lekfull och seriös Prosecco med flirtig frukt och fin struktur, en mängd krämiga bubblor och balans i syra och sötma. Utmärkt både som aperitifvin och till måltiden eller desserten.

 • Land/Region

  Italien/Veneto

 • Producent

  Zonin

 • Alkoholhalt

  11 %

 • Årgång

 • Druva

  Glera

 • Doft

  Fruktig doft av honungsmelon, kiwi, piggelin, gröna äpplen, limeskal, mandel och en fin blommig underton.

 • Smak

  Torrt och fräscht som en sommarbukett med behagliga små bubblor och balanserad syra och sötma. Saftiga toner av päron, krusbär, gröna äpplen, melon, färska örter och vita ängsblommor.

 • Passar till

  Idealiskt mousserande vin som aperitif men denna balanserade Prosecco passar även till småplock, lättare fiskrätter och dessert.

Familje Zonin är Italiens största familjeägda producent och en visionär i industrin. I 200 år har man utvecklat arbetsmetoder och viner med kärlek och passion och man står idag för högkvalitet, innovation och en modern, miljömedveten och nutida vinproduktion. Man äger vingårdar i sju olika regioner från Piemonte i norr till Sicilien i söder. De senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett både ute i vingårdarna och i vinproduktionen under chefsvinmakare Stefano Ferrante. Man har sedan 2008 aktivt arbetat för att nå viktiga hållbarhetsmål såsom sparsam vattenanvändning och är sedan sparsam vattenanvändning och är sedan 2017 medlem i "Equalitas Scientific Committee". Zonin var en av de första vingårdarna att få Equalitas-cerifieringen. Zonin 1821 har även den etiska certifiering Sedex. På samtliga Zonins vingårdar är miljöarbetet alltså ett stort fokus. Zonin har en unik förmåga att leverera både husviner och prestigeviner till toppkvalitet och har fått utmärkelser som till exempel "3 Glas" i Gambero Rosso. 

Zonin Prosecco är gjort till 100% på den traditionella druvan glera. Druvorna pressas lätt och hälften av musten får jäsa vid en temperatur på 18 grader. Resterande must förvaras ojäst vid 0-gradig temperatur. De två blandas sedan samman i en temperaturkontrollerad trycktank av rostfritt stål. Här genomgår vinet en andra jäsning med hjälp av den för prosecco traditionella s.k Charmatmetoden. Denna jäsning ger vinet dess många, fina bubblor. Till sist buteljeras vinet och även detta sker under tryck för att bibehålla bubblorna. Detta är ett vin att njuta ungt och är tänkt för lagring. Den vackra flaskan är desinad av en italiens mest kända formgivare, Pininfarina, och andas både elegans och attityd.