Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Nuovo Prosecco 1821_750ml.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Nöt
Chark
Vegetariskt
Dessert

Mousserande > Prosecco

Zonin Prosecco 1821

101 kr,
art.nr. 77299

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Veneto

 • Producent

  Zonin

 • Alkoholhalt

  11 %

 • Årgång

 • Druva

  Glera

 • Doft

  Fräsch, fruktig och aromatisk med inslag av citrus och blommor.

 • Smak

  Torr med nötiga toner och ett friskt avslut och fin mousse.

 • Passar till

  Idealisk som apéritif men passar även till lättare rätter. Kan serveras genom hela måltiden, inklusive dessert, om inte rätterna är för starkt smaksatta. Vinner inte på lagring, drick ung och fräsch.

Där Zonin inte producerar egna druvor kompletterar de med långsiktiga kontrakt från duktiga vinbönder. Under de senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett i både vingården och vinproduktionen. Bland annat har 70% av deras odlingar nyplanterats och med den kände vinmakaren Franco Giacosa vid rodret fortsätter arbetet för fina kvalitetsviner. Zonins struktur gör att de kan leverera allt från goda husviner till unika toppviner som fått utmärkelser som t ex 3 glas i Gambero Rosso.

Zonin Prosecco är gjort till 100% på druvan glera. Druvorna pressas lätt och 50% av musten får sedan jäsa vid en temperatur på 18°C medan resterande must förvaras ojäst vid 0°C. Musten blandas sedan samman i en temperaturkontrollerad trycktank av rostfritt stål där vinet genomgår en andra jäsning med hjälp av den traditionella s.k. Charmatmetoden.

www.zonin.it