Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
pj grand brut ny.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur

Mousserande > Champagne

Perrier-Jouët Grand Brut

464 kr,
art.nr. 77995

Som många bra historier började även Perrier-Jouëts historia med en skir, romantisk start och stor kärlek. Pierre-Nicolais-Marie Perrier förälskar sig i Adèle Jouët, de gifter sig och startar sin champagnefirma Perrier-Jouët. Mellan åren 1840 och 1870 anlade de sina vingårdar på legendarisk mark och distriktets finaste ”crus” – Aÿ, Mailly, Avize och Cramant.

 • Land/Region

  Frankrike/Champagne

 • Producent

  Perrier-Jouët

 • Alkoholhalt

  12 %

 • Årgång

 • Druva

  Pinot noir 40%, pinot meunier 40%, chardonnay 20%

 • Doft

  Mogen frukt med exotiska toner av ananas, honung och blommighet som ger vinet friskhet och komplexitet.

 • Smak

  En mjuk smak med livlig mousse, charm och elegans.

 • Passar till

  Passar utmärkt som aperitif alternativt till små tilltugg gjorda med havets läckerheter. Perfekt att servera till några ostron.

Perrier-Jouëts historia
För att anpassa sina viner till den brittiska kundkretsen, tog man som första champagnehus steget från den lite sötare smaken till att framställa en torr champagne 1854.

Vin från mellan 30-40 vingårdar används för att framställa Perrier Jouët Grand Brut. Champagnen ligger mellan 2-3 år på sin jästfällning under den andra jäsningen. Cuvéen kompletteras med ”reserve wine” för att uppnå en hustypisk stil. Vinmakare är Hervé Deschamps.

Dosage, 8-11 g socker per liter.

www.perrier-jouet.com