Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Belle epoque 2008 web.png
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Ost

Mousserande > Champagne

Perrier-Jouët Belle Epoque

1445 kr,
art.nr. 87914

Som många bra historier började även Perrier-Jouëts historia med en skir, romantisk start och stor kärlek. Pierre-Nicolais-Marie Perrier förälskar sig i Adèle Jouët, de gifter sig och startar sin champagnefirma Perrier-Jouët. Mellan åren 1840 och 1870 anlade de sina vingårdar på legendarisk mark och distriktets finaste ”crus” – Aÿ, Mailly, Avize och Cramant.

 • Land/Region

  Frankrike/Champagne

 • Producent

  Perrier Jouët

 • Alkoholhalt

  12.5 %

 • Årgång

  2011

 • Druva

  50% chardonnay, 45% pinot noir, 5% Pinot Meunier

 • Doft

  Doften av akacia och lindblomma med honungstoner kompletterar en fräsch arom av mandel, vit persika och päron, som omfamnas av noter från kanderade citronskal.

 • Smak

  Den balanserade smaken av sötma och syrlighet visar på ett vågat angrepp som sedan har utvecklats till en underbart ihållande friskhet och mineral avslutning.

 • Passar till

  Passar utmärkt som apéritif alternativt till små tilltugg gjorda från havets läckerheter. Perfekt att servera till ostron samt till mogna, krämiga ostar.

Med den nya cuvéen hedrar Hervé Deschamps arvet från husets tidigare sju källarmästare samtidigt som han betonar den unika karaktären av årgång 2011. Den sällsynt varma vintern och tidiga skörden ger champagnen en förförisk och livfull karaktär. Efter fem år i Perrier-Jouëts källare har den här blommiga cuvéen en mjuk, rundad och fräsch smak som tillfredsställer alla sinnen.

Perrier-Jouëts historia är intimt förknippad med en av konstens mest spännande tidsepoker Art Nouveau eller ”La Belle Epoque”. Det syns tydligt på champagnehusets prestigecuveé och flaskan Belle Epoque. Flaskan skapades 1902 av den kände glaskonstnären Emile Gallé och de vita anemonerna på flaskan ger ett tydligt uttryck för det. Sin inspiration hämtade Emile Gallé från den japanska konsten som han var mycket förtjust i. Just Japan är en av de största marknaderna för Perrier-Jouët Belle Epoque. Detta vin är framställt på druvor från 6 exceptionella vingårdar från Grand Cru lägen. Vinet har legat på sin jästfällning i mer än 5 år. 
Dosage, 9 g socker per liter.

Vinmakare är Hervé Deschamps.