Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
376x840_mumm_millesime_2012_75cl-rvb_0.png
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Fågel

Mousserande > Champagne

Mumm Millésimé 2013

479 kr,
art.nr. 77153

Mumm Millésimé 2013 är en överraskande och intensiv champagne. Årstidens speciella väderförhållanden gav druvor av exceptionell kvalitet och ett årgångsvin med en unik palett och explosiva smaker. I linje med husets filosofi används till största delen druvsorten Pinot Noir, 70%, vilket ger vinet ryggrad. Champagnen har vilat på jästfällningen i sex år.

 • Land/Region

  Frankrike/Champagne

 • Producent

  G.H. Mumm

 • Alkoholhalt

  12.5 %

 • Årgång

  2013

 • Druva

  Pinot noir, 70%, chardonnay, 30%

 • Doft

  Nyanserad doft med inslag av päron, citrusskal, hasselnötter och brioche.

 • Smak

  Torr, balanserad, mycket frisk och generös med inslag av citrusskal, päron, hasselnötter och rostat bröd.

 • Passar till

  Aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling i "fine dining" stil. Kombinera gärna Mumm Millésimé med svamprisotto, kalv med svart tryffel.

G.H. Mumm, startades 1827 och ligger i Reims, mitt i hjärtat av Champagne. Alltsedan starten har mottot varit ”Only the best”. GH Mumm äger över 218 hektar, rankad 98% på kvalitetsskalan varav 170 hektar är Grand Cru lägen som AyBouzyAmbonnayVerzyVerzenayAvize och Cramant. 

 

1876 adderas flaskorna med Cuvée Brut av ett rött sidenband för att hedra de som fått den högsta av franska utmärkelser, Ordre Royal et Militaire de Saint Louis och Grand Cordon de la Légion d'Honneur. Detta etablerade Maison MUMM som ambassadör för champagne och flaskan syns bland annat i målningar av Utrillo och Foujita, i filmer samt i serietidningen Tintin.  

 

1900 introducerades Cordon Rouge på den engelska marknaden, och är än idag officiell leverantör av champagne till Queen Elizabeth II.