Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
376x840_mumm_millesime_2012_75cl-rvb_0.png
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Fågel

Mousserande > Champagne

Mumm Millésimé 2013

479 kr,
art.nr. 77153

Distriktet Champagne ligger 120 km nordöst om Paris och är indelat i tre regioner - Grande Montagne de Reims, Vallée de la Marne och Côte de Blancs. Här odlar man de tre kvalitetsdruvorna Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Chardonnay tillför champagnen elegans och finess, Pinot Noir kropp och struktur medan Pinot Meunier tillför friskhet, fruktighet och balans.

 • Land/Region

  Frankrike/Champagne

 • Producent

  G.H. Mumm

 • Alkoholhalt

  12.5 %

 • Årgång

  2013

 • Druva

  Pinot noir, 70%, chardonnay, 30%

 • Doft

  Nyanserad doft med inslag av päron, citrusskal, hasselnötter och brioche.

 • Smak

  Torr, balanserad, mycket frisk och generös med inslag av citrusskal, päron, hasselnötter och rostat bröd.

 • Passar till

  Aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling i "fine dining" stil. Kombinera gärna Mumm Millésimé med svamprisotto, kalv med svart tryffel.

 

Mumm Millésimé 2013 är en överraskande och intensiv champagne. Årstidens speciella väderförhållanden har resulterat i ett årgångsvin med en unik palett och explosiva smaker. Flaskans nya design framhäver champagnens exklusiva karaktär.

 

Mumm Brut Millésimé 2013 är en alldeles speciell årgång. Skörden som påverkar champagnens kvalitet präglades av växlande väderlekar – från svår frost i april till en sval och fuktig blomningstid i juni och en varm och blåsig sensommar. Trots att väderförhållandena var en utmaning ur skördesynpunkt, lyckades man få fram druvor av exceptionell kvalitet. Druvorna blev ett vin med en intensiv energi och överraskande rund smak av persika och gula päron.

 

Trots att champagnen är livlig och explosiv, är dess smak rund och balanserad tack vare druvkombinationen. Från anrika vingårdar i Montagne de Reims kommer de Pinot Noir-druvor som bidrar med en rund fruktighet och tillsammans med Chardonnay från Côte des Blancs, skapas ett väldigt nyanserat vin med karftiga  nyanser. Doften består av fruktiga aromer av vita och gula frukter som gul persika, krispiga päron och citrus. I de avslutande tonerna avslöjas exotisk litchi och inslag av citrusfrukter.

 

G.H. Mumms historia
G.H. Mumm ligger i Reims och ända sedan år 1827 då Mumm startades har kvalitet varit det viktigaste redskapet. Det är Didier Mariotti, vinmakaren, som har förvandlat Mumm till en unik champagne med det lilla extra. G.H. Mumm har över 218 hektar, rankad 98% på kvalitetsskalan varav 170 hektar är Grand Cru lägen som Ay, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Avize och Cramant.

Endast när vädret har varit extra gynnsamt tillverkas deras årgångschampagne. Druvorna kommer från de absolut bästa grand cru-vingårdarna vilket också avspeglas i denna eleganta och komplexa champagne. I linje med husets filosofi användes till största delen druvsorten pinot noir, 70%, vilket ger vinet ryggrad. 30% chardonnay ger elegans och brödiga toner. Efter blandningen av cuvéen fick vinet vila på jästfällningen i sex år. 

Dosage 6 g socker per liter.

www.mumm.com