Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Mumm Cuvée R. Lalou_7128
Fisk & skaldjur
Fågel
Vilt

Mousserande > Champagne

Mumm Cuvée R.Lalou

1225 kr,
art.nr. 77822

Cuvée R.Lalou har fått sitt namn efter den legendariska René Lalou som ledde champagnehuset G.H.Mumm från 1929 till 1973.En exklusiv champagne med handplockade druvor från 6 av totalt 12 Grand Cru vingårdar i Champagne. Vinet har genomgått en andra jäsning och legat på sin fällning i 10 år innan degorgering. Slutligen har en liten mängd liqueur d'expedition tillsatts, gjort på vin som lagrats på ekfat från Bourgogne för att bidra med extra mognadstoner och komplexitet. Dosage, 6 g socker/liter.

 • Land/Region

  Frankrike/Champagne

 • Producent

  G.H. Mumm

 • Alkoholhalt

  12 %

 • Årgång

  2002

 • Druva

  Chardonnay 47%, Pinot Noir 53%

 • Doft

  Färsk och torkad frukt samt nougat, vanilj och honung.

 • Smak

  Ren och uppfriskande smak med hög syra som balanseras av en fin struktur och en liten beska. Lång eftersmak

 • Passar till

  Passar utmärkt till ostron och smakrika skaldjursrätter. Även vilt och en krämig kycklingrätt med svart tryffel är en fullträff att kombinera Mumm Cuvée R. Lalou med. En utmärkt champagne till mat.

G.H. Mumm, startades 1827 och ligger i Reims, mitt i hjärtat av Champagne. Alltsedan starten har mottot varit ”Only the best”. GH Mumm äger över 218 hektar, rankad 98% på kvalitetsskalan varav 170 hektar är Grand Cru lägen som AyBouzyAmbonnayVerzyVerzenayAvize och Cramant. 

 

1876 adderas flaskorna med Cuvée Brut av ett rött sidenband för att hedra de som fått den högsta av franska utmärkelser, Ordre Royal et Militaire de Saint Louis och Grand Cordon de la Légion d'Honneur. Detta etablerade Maison MUMM som ambassadör för drycken champagne och flaskan syns bland annat i målningar av Utrillo och Foujita, i filmer samt i serietidningen Tintin.