Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Mumm Cuvée R. Lalou_7128
Fisk & skaldjur
Fågel
Vilt

Mousserande > Champagne

Mumm Cuvée R.Lalou

1225 kr,
art.nr. 77822

Distriktet Champagne ligger 120 km nord-öst om Paris och är indelat i tre regioner - Grande Montagne de Reims, Vallée de la Marne och Côte de Blancs. Här odlar man de tre kvalitetsdruvorna Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Chardonnay tillför champagnen elegans och finess, Pinot Noir kropp och struktur medan Pinot Meunier tillför friskhet, fruktighet och balans. Cuvée R.Lalou har fått sitt namn efter den legendariska René Lalou som ledde champagnehuset G.H.Mumm från 1929 ända till 1973.

 • Land/Region

  Frankrike/Champagne

 • Producent

  G.H. Mumm

 • Alkoholhalt

  12 %

 • Årgång

  2002

 • Druva

  Chardonnay 47%, Pinot Noir 53%

 • Doft

  Färsk och torkad frukt samt nougat, vanilj och honung.

 • Smak

  Ren och uppfriskande smak med hög syra som balanseras av en fin struktur och en liten beska. Lång eftersmak

 • Passar till

  Passar utmärkt till ostron och smakrika skaldjursrätter. Även vilt och en krämig kycklingrätt med svart tryffel är en fullträff att kombinera Mumm Cuvée R. Lalou med. En utmärkt champagne till mat.

G.H. Mumms historia
G.H.Mumm ligger i Reims och ända sedan år 1827 då Mumm startades har kvalitet varit det viktigaste redskapet. Didier Mariotti är vinmakaren och har under de senaste 9 åren förvandlat Mumm till en unik champagne med det lilla extra. G.H. Mumm har över 218 hektar, rankad 98% på kvalitetsskalan varav 170 hektar är Grand Cru lägen som Ay, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Avize och Cramant.

År 2002 hade en kall vinter följt av en mild och torr vår. Först i augusti kom regnet och därefter sol och värme. Nätterna var svala. Detta är utmärkta förutsättningar för att druvorna ska mogna perfekt. Druvorna är handplockade från 6 av totalt 12 Grand Cru vingårdar i Champagne. De mer kraftfulla pinot noir-druvorna kommer från Ambonnay, Verzy och Verzenay medan chardonnaydruvorna är hämtade från Avize och Cramant. Innan druvorna blandades, krossades de i traditionella små träpressar, så kallade Coquards, för att sedan få jäsa i separata fat. Vinet har genomgått en andra jäsning och legat på sin fällning i 10 år innan degorgering. Slutligen har en liten mängd liqueur d'expedition tillsatts, gjort på vin som lagrats på ekfat från Bourgogne för att bidra med lite extra mognadstoner och komplexitet. Dosage, 6 g socker/liter.