Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Mumm_Grand_Cordon.jpg
Art. nr
7543
Pris
419 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12 %

Mousserande > Champagne

Mumm Grand Cordon

Mumm Grand Cordon är husets signatur-cuvée, skapad för att hylla den som vågar gå sin egen väg, ha sin egen stil och fira livets framgångar. Huset signaturdruva Pinot Noir bidrar med struktur och kraftfullhet, Chardonnay tillför champagnens elegans och finess och Pinot Meunier tillför friskhet, fruktighet och balans.300 basviner, från 100 crus, blandas med upp till 30% reserve-vin för att skapa denna kraftfulla och smakrika champagne. Efter mer än 20 månader i källaren, adderas 8 gram socker per liter.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Frankrike

 • Producent

  G.H. Mumm

 • Region

  Champagne

 • Druva

  Pinot noir 45%, chardonnay 30%, pinot meunier 25%

 • Doft

  Inslag av mogen persika, aprikos samt ananas som efterföljs av vanilj, kola, jäst, torkad frukt och honung.

 • Smak

  Intensiv och komplex med toner av färska frukter och kola. Avslutningen är lång och kvardröjande.

 • Passar till

  Servera Mumm Grand Cordon som aperitif och även till en njutningsfull måltid där champagnen bäst serveras till vitt kött eller fisk som marulk och röding.

 • Övrigt

  G.H. Mumm, startades 1827 och ligger i Reims, mitt i hjärtat av Champagne. Alltsedan starten har mottot varit ”Only the best”. GH Mumm äger över 218 hektar, rankad 98% på kvalitetsskalan varav 170 hektar är Grand Cru lägen som Ay, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Avize och Cramant.1876 adderas flaskorna med Cuvée Brut av ett rött sidenband för att hedra de som fått den högsta av franska utmärkelser, Ordre Royal et Militaire de Saint Louis och Grand Cordon de la Légion d'Honneur. Detta etablerade Maison MUMM som ambassadör för champagne och flaskan syns bland annat i målningar av Utrillo och Foujita, i filmer samt i serietidningen Tintin.1900 introducerades Cordon Rouge på den engelska marknaden, och är än idag officiell leverantör av champagne till Queen Elizabeth II.