Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Mumm Blanc de Blancs de Cramant_7183
Art. nr
77578
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12 %

Mousserande > Champagne

Mumm Blanc de Blancs de Cramant

Mumm Blanc de Blancs de Cramant är en ren Grand Cru Cuvée gjord på 100% Chardonnay, från G.H. Mumms egna Grand Cru vingårdar söder om Epernay. Champagnen görs endast de år Chardonnaydruvorna uppnår exceptionell mognad och kvalitet. Mumm Blanc de Blancs de Cramant buteljeras med ett lägre tryck jämfört med de flesta andra champagner (4 atmosfärer jämfört med 6). Detta ger små delikata bubblor och en fantastisk härlig krämighet.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Beställ på Systembolaget
 • Land

  Frankrike

 • Producent

  G.H. Mumm

 • Region

  Champagne

 • Druva

  100% Cramant Grand Cru Chardonnay

 • Doft

  Ren och frisk med tydliga inslag av mineral, gröna äpplen, grapefrukt och citrus.

 • Smak

  Knastertorr frisk smak med knivskarpa syror och rostade toner. Lång, torr och balanserad eftersmak.

 • Passar till

  Apéritif, fisk- och skaldjursrätter.

 • Övrigt

  G.H. Mumms historia
  G.H. Mumm, startades 1827 och ligger i Reims, mitt i hjärtat av Champagne. Alltsedan starten har mottot varit ”Only the best”. GH Mumm äger över 218 hektar, rankad 98% på kvalitetsskalan varav 170 hektar är Grand Cru lägen som Ay, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Avize och Cramant.1876 adderas flaskorna med Cuvée Brut av ett rött sidenband för att hedra de som fått den högsta av franska utmärkelser, Ordre Royal et Militaire de Saint Louis och Grand Cordon de la Légion d'Honneur. Flaskan blev en känd symbol för drycken champagne och syns bland annat i målningar av Utrillo och Foujita, i filmer samt i serietidningen Tintin.1900 introducerades Cordon Rouge på den engelska marknaden, och är än idag officiell leverantör av champagne till Queen Elizabeth II.


  Kuriosa om Mumm Blanc de Blancs de Cramant:

  Från början tillverkades denna champagne för vänner till familjen. För att särskilja just dessa flaskor i den gigantiska vinkällaren så vek vinmakaren etiketten på varje flaska så att familjen lätt kunde finna sin Mumm Blanc de Blancs de Cramant. Än idag behåller man just denna detalj på etiketten. Flaskan finns lyckligtvis tillgänglig för oss alla, vilket vi är mycket glada för.