Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Mumm Blanc de Blancs de Cramant_7183
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fågel

Mousserande > Champagne

Mumm Blanc de Blancs de Cramant

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Distriktet Champagne ligger 120 km nordöst om Paris och är indelat i tre regioner - Grande Montagne de Reims, Vallée de la Marne och Côte de Blancs. Här odlar man de tre kvalitetsdruvorna Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Chardonnay tillför champagnen elegans och finess, Pinot Noir kropp och struktur medan Pinot Meunier tillför friskhet, fruktighet och balans.

 • Land/Region

  Frankrike/Champagne

 • Producent

  G.H. Mumm

 • Alkoholhalt

  12 %

 • Årgång

 • Druva

  100% Cramant Grand Cru Chardonnay

 • Doft

  Ren och frisk med tydliga inslag av mineral, gröna äpplen, grapefrukt och citrus.

 • Smak

  Knastertorr frisk smak med knivskarpa syror och rostade toner. Lång, torr och balanserad eftersmak.

 • Passar till

  Apéritif, lyxiga fisk- och skaldjursrätter.

G.H. Mumms historia
Mumm Blanc de Blancs de Cramant är en ren Grand Cru Cuvée gjord på de bästa druvor från G.H. Mumm sedan 1882. Druvorna kommer från G.H. Mumms egna Grand Cru vingårdar söder om Epernay och görs på 100% Chardonnay. Namnet Cramant kommer från att druvorna kommer från Grand Cruområdet. Vinet är en hyllning till de exceptionella vingårdarna där endast Chardonnay odlas till de bästa cuvéerna. Druvor från olika vingårdar jäses separat och blandas sedan ihop till en cuvée. Andra jäsning sker på butelj och vilar på sin jästfällning i tre år. Mumm Blanc de Blancs de Cramant är en non vintage (utan årgång), görs endast bra år då Chardonnaydruvorna uppnår viss mognad och kvalitet. Dosage 6 g socker per liter.


Mumm Blanc de Blancs de Cramant buteljeras med ett lägre tryck än brukligt i flaskan (4 atmosfärer jämfört med 6 som är det vanligaste). Detta ger små delikata bubblor och en fantastisk härlig krämighet. 

Kuriosa om Mumm Blanc de Blancs de Cramant:
Etiketten har en egen historia, från början tillverkades denna champagen för familjen Mumm. För att särskilja just dessa flaskor i den gigantiska vinkällaren så vek vinmakaren etiketten på varje flaska så att familjen lätt kunde finna sin Mumm Blanc de Blancs de Cramant. Än idag behåller man just denna detalj på etiketten. Flaskan finns lyckligtvis tillgänglig för oss alla, vilket vi är mycket glada för.