Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
cdpmoscatodasti_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Dessert

Vin > Dessert

Castello del Poggio Moscato d'Asti DOCG

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Moscato bianco är en historisk druvsort som lånar sig extremt väl till just söta viner. Denna Moscato d’Asti är söt, flirtig, pärlande och välbalanserad med en frisk syra som väger upp sötman.

 • Land/Region

  Italien/Piemonte

 • Producent

  Castello del Poggio

 • Alkoholhalt

  5 %

 • Årgång

 • Druva

  Moscato bianco

 • Doft

  Intensivt blommig och fruktig med toner av fläderblom, passionsfrukt, vit persika och konserverade päron.

 • Smak

  Fräscht, lätt, sött och pärlande med karaktär av passionsfrukt, vita blommor, päron och vit persika. En frisk och saftig syra bidrar till fin balans.

 • Passar till

  Njut väl kyld som den är eller till gräddtårta, pannacotta,vaniljglass med passionsfrukt, gelato eller fruktsallad.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Restaurangsortiment Ladda ner produktblad
Restaurangsortiment Ladda ner produktblad

Castello del Poggio ligger i hjärtat av området Astigiano. Egendomens historia kan spåras ända tillbaka till tempelriddarna. Det ursprungliga slottet byggdes redan mellan 1100-1400 och var ett medeltida fäste som bland annat tillhört den aristokratiska familjen Bunéis. Delar av slottet är fortfarande skönjbara på den vackra egendomen på toppen av en kulle i området Asti med milsvid utsikt över dalen Val del Tempo. Omgivande branta sluttningar är svårodlade men ytterst lämpliga för vinodling. Gården förvärvades 1985 av familjen Zonin och innefattar idag 160 ha vingårdar 250-350 möh. Man strävar på Castello del Poggio efter att lyfta fram Piemontes unika terroir och inhemska druvor som barbera, dolcetto, brachetto, moscato och grignolino.

Druvorna till detta charmiga vin kommer från området Costigliole d’Asti och växer på en sandig, kalkhaltig jordmån. De skördas och pressas försiktigt för att bibehålla de blommiga aromerna. För att ytterligare få fram de aromatiska och delikata smakerna som druvan får av denna unika terroir jäser man endast musten till 5 %. Vinet kyls sedan ner för att stoppa fermenteringen och en hel del naturlig restsötma finns kvar. Allt detta sker i trycktank och på så sätt får vinet sin lätt mousserande karaktär.