Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Castello del Poggio_Moscato d'Asti_60251046_0.75lt.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Dessert

Vin > Dessert

Castello del Poggio Moscato d'Asti

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Piedmonte, Moscato d'Asti DOCG

 • Producent

  Castello del Poggio

 • Alkoholhalt

  5 %

 • Årgång

  2017

 • Druva

  100% Moscato bianco

 • Doft

  Intensiv och mycket inbjudande, med delikata dofter av skog, mysk och ljusa persikor.

 • Smak

  Söt men inte alls kladdig, välbalanserad och med en extremt raffinerad fruktighet.

 • Passar till

  Utmärkt vid slutet av en måltid till dessert eller frukt (särskilt fruktsallad). Också läckra med glass eller bara som den är.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Castello del Poggios historia
Castello del Poggio är uppkallat efter den nobla och starka familjen Bunéis som levde där på 1100-talet och egendomens historiska betydelse kan spåras tillbaka ända till Tempelriddarna. Fortet har en underbar utsikt över den extraordinära dalen, Val del Tempo, som breder ut sig som en naturlig amfiteater. Idag är denna hisnande och världsberömda region huvudsakligen vikt åt vinproduktion.

Castello del Poggio ligger i hjärtat av området Astigiano. Ett område som är berömt för sina förföriska viner som Grignolino och Moscato och för återfödelsen av druvan barbera i området. Vingården är på 158 ha och här odlar man druvorna barbera, dolcetto, grignolino, merlot, moscato och brachetto. Vinmakare är Corrado Surano.

Moscato d' Astis druvor
Moscato d’Asti är gjort på den härliga druvan moscato bianco som kommer från området Costigliole d’Asti. För att göra det här delikata vinet får jäsningsprocessen bara fortgå tills vinet har nått en alkoholhalt på 5%. Då kyls vinet ned och druvans naturliga söthet bevaras. Resultatet är ett unikt vin med söta och aromatiska förtecken. Perfekt till dessert och italiensk glass.