Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Jeanmaire Brut web.jpg

Mousserande - Champagne

Jeanmaire Brut

I staden Epernay, 30 meter under marknivån, ligger sex miljoner flaskor champagne av högsta kvalitet och mognar i långa gångar som har huggits ut i berget.

 • Färg

  Låg intensitet, gul nyans.

 • Doft

  Rund fruktig, brödig med inslag av lime.

 • Smak

  Medelfyllig, frisk med viss brödighet och lång fruktig eftersmak.

 • Passar till

  Serveras som aperitif, sällskapsdryck eller till skaldjur.

 • Land

  Frankrike

 • Region

  Champagne

 • Druva

  Pinot noir, chardonnay, pinot meunier

 • Alkoholhalt

  12%

Volymer

Art. Nr 7430

Volym 750 ml

Pris 209 kr

Jeanmaires historia
Huset Jeanmaire grundades 1933 av André Jeanmaire, en ung vinodlare i Mesnil-sur-Oger i hjärtat av Côte des Blancs, där de bästa chardonnaydruvorna odlas. Med tiden flyttade vintillverkningen till centralorten Epernay, där lagring och tillverkning nu sker, men de förstklassiga vingårdarna i Côte des Blancs har man fortfarande kvar. Jeanmaire äger 83 hektar vingårdar i Champagne och har kontrakt med andra vinodlare om ytterligare 170 hektar. Totalt förfogar man över inte mindre än 108 hektar vingårdar med Grand Cru-status, den högsta kvalitetsklass som finns i Champagne!

Jeanmaire Brut är gjort på en blandning av vin från 30 olika vingårdar, med druvsammansättningen 40 procent pinot noir, 30 procent pinot meunier och 30 procent chardonnay. Vinet har jäst första gången i rostfria tankar, följt av en andra jäsning på butelj vid låg temperatur, vilket ger långsammare jäsning med finare bubblor som följd. Vinet har lagrats i minst tre år för att ge den rätta mognaden. Dosage, 9 g socker per liter.

www.chateau-malakoff.com/fr/jeanmaire

"We Are All Passionate Creators"