Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
campoviejo_Web.jpg
Art. nr
7782
Pris
89 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
11.5 %
Socker
8g/l

Mousserande > Cava

Campo Viejo Brut Reserva

En traditionell Cava framställd med moderna metoder och en riktigt populär bästsäljare i Sverige. Här får Cava-distriktets steniga terroir tillsammans med solen och värmen i norra Katalonien göra sin röst hörd genom de klassiska Cavadruvorna macabeo, xarel-lo och parellada. Campo Viejo Brut Reserva är lagrad extra länge och är både smakrik och fräsch- att njuta som den är eller varför inte till traditionell spansk mat och typiska tapas.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Spanien

 • Producent

  Bodegas Campo Viejo

 • Region

  Penèdes

 • Druva

  Macabeo, xarel.lo, parellada

 • Doft

  Fruktig och inbjudande doft med ursprungstypiska, rustika inslag. Nektarin, gula plommon, gröna äpplen, nyslaget hö, blodapelsin, rökiga mineraltoner, lakritsrot och hasselnötter.

 • Smak

  Fruktig, frisk och väldigt saftig Cava. Fräsch beska, balanserad syra och druvig, bred smakpalett och rikligt med små eleganta bubblor. I smaken citronzest, nektarin, gröna äpplen, blodapelsin och päron men även vilda toner av ängsblommor, nyslaget hö, lakritsrot, mariekex och jordnötter samt en charmigt rökig mineralitet. Ren fin eftersmak.

 • Passar till

  Tapas, pintxos, skaldjur, löjrom, skaldjurssoppa, paella och allehanda fiskrätter, lättare pastarätter, spansk tortilla.

 • Övrigt

  Campo Viejo är känt för sina livliga, karaktärsstarka viner. Vineriet ligger med milsvid utsikt på en platå vid floden Ebro som rinner igenom Rioja. Vineriet är ultramodernt och designat, delvis insprängt i berget i form av en cylinder under jord. I källaren finns över 6 miljoner buteljer och över 70 000 fat. Vinhuset producerar även högkvalitativ Cava i meckat för D.O Cava- staden Sant Sadurni d’Anoia utanför Barcelona, i Penedès. Gran Campo Viejo Brut Reserva är en klassisk Cava gjort på regionala druvor som presterar fantastiskt väl just här-de traditionella macabeo, xarel-lo och parellada. Campo Viejo ligger i framkant vad gäller det viktiga miljöarbetet och 2011 certifierade de sitt koldioxidavtryck- och blev därmed den första spanska vingården att göra just detta. 2012 blev man den första vingården i världen att uppnå kriterierna för att få en så kallad “Carbon Neutral Certification”. Utöver detta har Campo Viejo vunnit anmärkningsvärda ”Vinum Nature” för bästa miljöpraxis.Vinmakare är sedan 1995 skickliga Elena Adell. Campo Viejo ägs av Pernod Ricard.

  www.campoviejo.com

Vinifiering

85% av de noga utvalda druvorna till denna väl framställda Cava skördas för hand och resten maskinellt. De olika druvsorterna pressas försiktigt i pneumatiska pressar och vinifieras var för sig. Vinerna jäses med utvalda jäststammar på låg temperatur, under 17ºC, på temperaturkontrollerade ståltankar. De druvrena basvinerna blandas sedan innan de kylstabiliseras och filtreras. Enligt den traditionella metoden sker nu den andra jäsningen på flaska. Cava lagras sedan generellt inte mer än nio månader med sin jästfällning men Campo Viejo Brut Reserva får åldras nästan dubbelt så länge. Vinet får mogna i källaren i hela 18 månader innan det släpps ut på marknaden. Eftersom lagringstiden är längre än 15 månader, får Gran Campo Viejo Brut skriva ut ”Reserva” på etiketten vilket är ett kvalitetstecken. Kunskapen och traditionen hos Campo Viejo som producent, den unika proceduren i kombination med de utsökta druvorna från Penedès-regionen i Katalonien gör den här flaskan till en Cava utöver det vanliga med otrolig smakrikedom, finess och balans.