Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
solbackakörsbärsvin750_web.jpg
Ost
Dessert

Vin

Solbacka Körsbärsvin

76 kr,
art.nr. 2371

Solbacka Körsbärsvin är ett fruktvin. Det har tillverkats fruktviner i Sverige åtminstone sedan 1700-talet, men då var det mestadels för husbehov. Numera tillverkas dock Solbacka i Finland.

 • Land/Region

  Finland/

 • Producent

  Pernod Ricard Finland

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

 • Doft

  Stor, eldig, frisk och fruktig doft av körsbär och bittermandel.

 • Smak

  Sött, friskt medelfylligt vin med tydlig smak av körsbär, vanilj och bittermandel.

 • Passar till

  Serveras sval vid 10-12°C till desserter som innehåller choklad eller till smakrika ostar.

Under 1800-talets senare hälft började fruktvin produceras i större skala, och nästan varje vinhandel, (det fanns ju sådana innan Systembolagets tid), hade ett antal fruktviner i sortimentet. Det fanns körsbärsvin, hallonvin, vita vinbärsvin, krusbärsvin, äppelvin och säkert lite till. I dag är fruktvinssortimentet betydligt mindre, men Solbacka Körsbärsvin är en klassiker som fortfarande står sig.

Solbacka Körsbärsvin är ett sött dessertvin som med fördel serveras svalt. Det passar bra till kraftiga chokladdesserter, på eller till glass och är riktigt spännande att dricka till stark grönmögelost. Att smaksätta hemmagjord glass eller en körsbärspaj med Solbacka Körsbär förhöjer smaken. Prova också att blanda lite Solbacka Körsbärsvin i det mousserande vinet för en annorlunda svensk variant av Kir Royal.

Solbacka Körsbärsvin på Systembolaget