Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
PER_Cidrae_Burk_33cl.png
Ost
Vegetariskt
Dessert

Cidraie Organic Pear

16,90 kr,
art.nr. 1827

Cidraie är en fransk halvtorr och medelfyllig ljus cider från Normandie gjord till 100% av rena naturprodukter. Cidern tillverkas endast av jäst, äppelmust respektive päron och utan någon tillsats av socker. Det är helt ren äppel- respektive päronmust som fått jäsa till cider och ingenting annat.

 • Land

  Frankrike

 • Producent

 • Alkoholhalt

  4,5 %

 • Doft

  Fräsch doft av päron, äpple och citrus

 • Smak

  Frisk, halvtorr smak av naturligt päron med lätta och friska citrustoner.

Cidraie Organic Pear kommer från Normandie i de nordvästra delarna av Frankrike mot engelska kanalen. Ett område som är känd för sina äppel- och päronodlingar.

För att göra Cidraie Organic Pear används bittersöta äpplen som skördas sent mellan september och december. De är speciellt lämpade för att göra cider med ett högt innehåll av tanniner ihop med en fin syra. Cidraie Organic Pear smaksätts sedan med äkta päronjuice. När musten är pressad, blandad och klar används sedan uteslutande vildjäst. Det ger en naturlig, komplex och nyanserad smak.

Cidraie Organic Pear har en frisk, halvtorr smak av naturligt päron med lätta och friska citrustoner. Cidraie Organic Pear är god att dricka som den är, men passar också fantastiskt bra till ost och crêpes.

Cider har en lång tradition i framförallt Frankrike, Storbritannien och Spanien och den kan vara söt, halvtorr eller torr beroende på hantering och val av äppelsorter eller päron. Cider kan ha allt från en mörk gulröd färg till nästan vit. Smaken kan variera från mycket kraftig och robust till klar och enkel. Den har oftast bubblor men kan också vara en helt stilla dryck. Äkta cider brukar ha en alkoholstyrka mellan 3% och 8%. Det är mycket stor skillnad på massproducerad cider och mer traditionell småskalig produktion.