Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Olmeca_Respasado.jpg
Avec
Cocktail
Art. nr
86089
Pris
339 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
35 %

Tequila

Olmeca Reposado

Olmeca Altos Reposado är en blandning av två tequilas som fått vila i fem respektive åtta månader på gamla bourbonfat. Olmeca Altos är en Tequila 100% Agave gjord uteslutande på agave från höglandsregionen Los Altos i Jalisco, Mexiko. 2019 blev Olmeca Altos framröstad som världens bästa tequila för Margaritas.

 • Land

  Mexiko

 • Producent

  Colonial de Jalisco

 • Doft

  Eleganta fat och bakad agave och vanilj och nyrostade kaffebönor

 • Smak

  Söt agave med klädsam fatbeska, torkad frukt med ett lätt blommigt avslut

 • Övrigt

  När man gör tequila får endast en av alla de över 200 olika agavesorterna som finns i Mexiko användas, Blå Weber Agave Tequilana. För att agaven ska mogna kan det ta hela 7-10 år. Till Olmeca Altos bakas alltid agaven i traditionella tegelugnar under tre dygn. Vid pressning använder man sig delvis av den urgamla tahonametoden där ett två ton tungt stenhjul långsamt rullas över agaven. Destillering sker i kopparpannor. Vid den första av två destilleringar får en del av agavefibrerna från pressningen följa med för att ge extra smak.