Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Martell Domaine de Charbonnière web.jpg
Avec
Cocktail

Cognac

Martell Domaine de Charbonnière

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Jean Martell kom från ön Jersey till Frankrike 1715. Han började sin karriär som diverse handlare där cognac ingick i sortimentet. Han gifte sig två gånger, båda gångerna med medlemmar i cognacsfamiljer, och kom på så sätt ytterligare in i cognacshandeln. Efter fem år hade Jean Martell lyckats så bra att han exporterade 40 000 fat årligen. År 1815 bestämde sig hans arvingar för att koncentrera sig enbart på den lyckade handeln med cognac.

 • Land

  Frankrike

 • Producent

  Martell

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Delikat doft av blommor, frukt och vanilj.

 • Smak

  Balanserad och fyllig. Frukten och blommorna utvecklas på ett vackert vis tillsammans med en träighet och toner av plommon och aprikosmarmelad.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 700 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Martell Domaine de Charbonnière är helt och hållet producerad i Borderies - det minsta och mest eftertraktade "cru" i Cognacsregionen. Konjaken fångar kärnan i regionens unika terroir och tar vara på Martells och folkets i Cognac enastående arv. Den framhäver den kunskap och passion som finns hos de kvinnor och män som varje dag sköter om vinrankorna, tillverkar vinet samt destillerar fram och lagrar det som fransmännen kallar "eau de vie", livets vatten, den spritdryck som sedan blir konjak.

Martell Domaine de Charbonnière produceras i begränsad upplaga och är en av tre nya produkter som utgör Collection Single Estate. Samlingen är en hyllning till Cognacsregionen.