Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Olmeca Reposado koduleht.jpg
Avec
Cocktail

Tequila

Olmeca Reposado

319 kr,
art.nr. 87246

En blandning av äldre ekfatslagrad och yngre tequila.

 • Land

  Mexiko

 • Producent

  Colonial de Jalisco

 • Alkoholhalt

  38 %

 • Doft

  Fruktig och söt med toner av citrussyra, rökighet och trä.

 • Smak

  Söt, stråk av honung med en lätt ton av rökighet och svartpeppar.

Agaven odlas i bergsområdet Los Altos som utgör en del av tequilaregionen Jalisco. Los Altos är berömt för sitt idealiska mikroklimat med mineralrika, röda jordar.

Agaveplantan odlas i 7-8 år innan den är mogen att skördas. Därefter kokas plantan innan den krossas i kvarnar för att frigöra den söta Agavejuicen. Vatten och kontrollerad jäst tillsätts och jäsningen tar ca 3 dagar.

Olmeca är en äkta Pot Still Tequila. Destilleringen sker två gånger på traditionell kopparpanna. Tillverknings-metoden bidrar till att ge Olmeca en särpräglat mild och rund smak med komplexa frukt- och kryddtoner.

Olmeca Reposado är en unik blandning av äldre, ekfatslagrad tequila och yngre tequila. Olmeca Reposado är därmed den enda Gold-tequilan på marknaden som innehåller lagrad Tequila.

Olmeca Reposado finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systemboalget.se

www.olmecatequila.com