Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Altos Reposado cropped_2.jpg
Avec
Cocktail

Tequila

Olmeca Altos Reposado

299 kr,
art.nr. 86089

Agaven odlas i bergsområdet Los Altos som utgör en del av tequilaregionen Jalisco. Los Altos är berömt för sitt idealiska mikroklimat och mineralrika röda jordar.

 • Land

  Mexiko

 • Producent

 • Alkoholhalt

  38 %

 • Doft

  Söt, fruktig och frisk citrus, kompletterad med kokta Agave, vanilj och toner av trä.

 • Smak

  Fyllig med smak av citron och med en robust men ändå trevlig kropp, med Agave, vanilj och smaker. Träfatskaraktär.

Agaveplantan växer runt 8 år innan den är mogen att skördas. Därefter bakas plantan i stenugnar innan den krossas med hjälp av ett stort stenhjul, kallat Tahona, för att frigöra den söta agavejuicen. Vatten och jäst (utvunnen från agave) tillsätts och jäsningen tar en knapp vecka. Altos Reposado destilleras i koppar pot stills och lagras i 5-8 månader på gamla bourbonfat.


Olmeca Altos Reposado finns i vissa Systembolagsbutiker eller i deras beställningssortiment. Du kan självklart beställa den i din butik eller på systembolaget.se

www.olmecatequila.com

Inspiration

Recept - Dryck

Tommy's Margarita

Den här drinken är skapad av tequilaexperten Julio Bermejo på Tommy’s Mexican Restaurant i San Francisco. Det här är en utsökt variant på den klassiska drinken Margarita med en smak av agave. Om du vill ha en ännu bättre smakupplevelse kan du byta Olmeca Blanco Tequila till Olmeca Altos 100% agave.

Läs mer