Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Martell VSOP_6466_2.jpg
Avec

Cognac

Martell VSOP

699 kr,
art.nr. 87234

Jean Martell kom från ön Jersey till Frankrike 1715. Han började sin karriär som diversehandlare där cognac ingick i sortimentet. Han gifte sig två gånger, båda gångerna med medlemmar i cognacsfamiljer, och kom på så sätt ytterligare in i cognacshandeln. Efter fem år hade Jean Martell lyckats så bra att han exporterade 40 000 fat årligen. År 1815 bestämde sig hans arvingar för att koncentrera sig enbart på den lyckade handeln med cognac. Företagets leds idag av åttonde generationen Martell.

 • Land

  Frankrike

 • Producent

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Inslag av eldighet, kanel, vanilj, brunt socker, ekfat med peppriga nyanser.

 • Smak

  Fruktig, rik och kraftfull med eldig avslutning.

Martell produceras av druvor från de fyra främsta regionerna i Cognac. Grande och Petite Champagne ger styrka, Borderies ger fyllighet och Fin Bois ger lätthet. Borderies, det minsta distriktet i Cognac är viktigast för Martell och det är den som ger den blommiga och mjuka ton som är så karaktäristisk för Martell. Martell lagras på ekfat från Tronçais vilket skiljer från de flesta konkurrenter som lagrar sin cognac på fat från Limousin. Tronçais’ ek som är mer kompakt i fibrerna som ger en lättare, elegantare och mer komplex cognac.

Martell räknas som det äldsta av de stora internationella Cognacshusen. Martell är en världsledande cognacs firma som odlar egna druvor samt köper ytterligare vid behov. Husets egna vingårdar om 400 hektar täcker idag ca 5 % av husbehovet. 1831 lanserades den första VSOP till kungen av England (då Henry IV). På den tiden var cognac väldigt mörk (som rom) och han ville ha en ljusare cognac, därav namnet. Medelåldern för Martell VSOP är 6 år (minimiålder är 4 år).

Martell VSOP finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

www.martell.com

Inspiration

Recept - Dryck

Martell Toasted Lemon

En klassisk cognacdrink som är vacker i sin enkelhet; Cognac, triple sec och färsk citronjuice. En enastående mjuk drink där sötman från den grillade citronen framhäver Martell VSOPs delikata kvalitéer och även en smak av caramel. Martell VSOP har en eldig doft med inslag av kanel, vanilj, brunt socker, ekfat med peppriga nyanser. Den har en fruktig, rik och kraftfull smak med eldig avslutning.

Läs mer

Recept - Dryck

Martell Floral Cherry

Läs mer