Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Martell Cordon Bleu _6430
Avec
Art. nr
70665
Pris
1234 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40 %

Cognac

Martell Cordon Bleu

Jean Martell kom från ön Jersey till Frankrike 1715. Han började sin karriär som diversehandlare där cognac ingick i sortimentet. Han gifte sig två gånger, båda gångerna med medlemmar i cognacsfamiljer, och kom på så sätt ytterligare in i cognacshandeln. Efter fem år hade Jean Martell lyckats så bra att han exporterade 40 000 fat årligen. År 1815 bestämde sig hans arvingar för att koncentrera sig enbart på den lyckade handeln med cognac. Företagets leds idag av åttonde generationen Martell. Martell Cordon Bleu introducerades 1912 och är idag en legend och referens för cognac - en riktig klassiker.

 • Land

  Frankrike

 • Producent

  Martell & Co

 • Doft

  Rund, komplex doft med kryddiga, blommiga toner. Elegant och raffinerad.

 • Smak

  Smaken är ovanligt mjuk och rund med rika frukt- och ekaromer, samt en delikat eftersmak p g a lång lagring. Majoriteten av druvorna kommer från Borderiesregionen vilket ger Martell Cordon Bleu dess komplexitet. Mogen Grande Champagne ger lång eftersmak, Petite Champagne ger finess och Fins Bois bidrar med struktur.

 • Övrigt

  Martell Cordon Bleu lagras på ekfat från Tronçais i jämförelse med de flesta konkurrenter som lagrar sin cognac på ekfat från Limousin. Tronçais ger större aromutbyte. Martell är en världsledande cognacsfirma som odlar egna druvor samt köper ytterligare vid behov. 

  Husets egna vingårdar om 400 hektar täcker idag bara 5% av vinbehovet, så populärt har Martell blivit. Kontrakt finns då med 2 800 vinodlare som levererar vin eller färdig sprit. Martell köper omkring 60% av spriten från Borderies, det minsta distriktet i Cognac och det är den som ger den nötaktiga, söta och blommiga ton som är så karaktäristisk för Martell.

  Martell Cordon Bleu finns i Systembolagets Beställningssortiment, det går enkelt att beställa det genom deras e-beställning systembolaget.se

  www.martell.com