Är du 25 år eller äldre?

pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Havana Club Añejo Reserva_6412

Rom

Havana Club Añejo Reserva

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är romhistoria utan dess like.

 • Doft

  Först en blommig arom med inslag av vanilj och viss nyans av tobak åtföljd av kraftiga ekaromer, resultat av den långa lagring på fat.

 • Smak

  Komplex med välutvecklade smaker såsom kakao, kaffe, kryddor och en nypa nyrullad tobak. Lång, elegant eftersmak avrundad av en härlig sötma.

 • Land

  Kuba

 • Alkoholhalt

  40 %

Volymer

Art. Nr Restaurangsortiment

Volym 700 ml

Pris 273 kr

När sockerrören skördats och krossats, pressas de tills saften utvunnits. Saften hettas upp, vattnet avdunstar och sockerkristaller bildas. Massan centrifugeras tills resultatet är en gyllene nektar. För att behålla sötman i rommen stoppas destillationen innan alkoholhalten blivit för hög, sockerrörssmaken skall vara kvar! Aguardiente kallas det vi nu fått och bara den bästa aguardienten används till Havana Club Añejo Reserva. Blandningen av Añejo Reserva är det som ger den dess karaktär. 

”El Maestro Ronero” Asbel Morales är Havana Club´s chefsdestillatör.

Havana Club Ãnejo Reserva på Systembolaget

www.havana-club.com

Art, heritage and excellence