Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Havana Club Añejo Especial_6408
Avec
Cocktail

Rom

Havana Club Añejo Especial

279 kr,
art.nr. 70181

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, hänförd av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slås dörrarna upp till Havana Clubs destilleri.

 • Land

  Kuba

 • Producent

  Havana Club

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Stor doft som domineras av arrak och vanilj från lagringen på amerikanska ekfat.

 • Smak

  Tydlig sockerrörssötma med inslag av honung, vanilj och kanel. Lång, kryddig eftersmak med härlig sötma.

När sockerrören skördats och krossats, pressas de tills saften utvunnits. Saften hettas upp, vattnet avdunstar och sockerkristaller bildas. Massan centrifugeras till en gyllene nektar. För att bibehålla rommens sötma och sockerrörskaraktär avstannas destillationen innan alkoholhalten blivit för hög. Sockerrörssmaken skall vara kvar!

Havana Club Añejo Especial är en blandning av rom från olika årgångar. Havana Club’s Maestro Ronero väljer ut fat med olika lagringstid för att ta tillvara på den ljusa rommens fräschör i kombination med den mörka rommens rondör och fatkaraktär.

Add more Cuba to your Cuba Libre! 
4-6 cl Havana Club Añejo Especial
Cola
Färsk lime

Välj ett högt glas, fyll glaset med is och tillsätt Havana Club Añejo Especial. Fyll på med Cola och pressa två limeklyftor över drinken.

Havana Club Añejo Especial finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

www.havana-club.com

Inspiration

Recept - Dryck

Havana Club Cuba Libre

Havana Club Añejo Especial är en blandning av rom från olika årgångar. Havana Club’s Maestro Ronero väljer ut fat med olika lagringstid för att ta tillvara på den ljusa rommens fräschör i kombination med den mörka rommens rondör och fatkaraktär. Havana Club Añejo Especial har en tydlig sockerrörssötma med inslag av honung, vanilj och kanel. Lång, kryddig eftersmak med härlig sötma. Receptet på den populära drinken Cuba Libre hittar du här!

Läs mer

Recept - Dryck

Bowl Of The Seven Seas

Läs mer

Recept - Dryck

Havana Club Daiquiri

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Mojito

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like. Här är receptet på en av världens mest populära romdrinkar.

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Orange Eggnog

Läs mer

Recept - Dryck

Cuba Libre med en twist

Läs mer