Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Havana Club 7 años 70 cl web.jpg
Avec
Cocktail

Rom

Havana Club Añejo 7 Años

274 kr,
art.nr. 512

Perfektion är ordet som bäst beskriver Havana Club 7 años. Asbel Morales, ”El Maestro Ronero” Havana Club´s chefsdestillatör, är med från födelsen och genom hela mognadsprocessen på denna underbara rom. Inget lämnas åt slumpen, bara den bästa rom används, lagringen sker på fat av nordamerikansk vitek och efter 7 års mognande är det dags att möta de mest kräsna kunder och romentusiaster. Denna rom är också extremt bred i sina användningsområden och kan drickas som den är, på is eller i härliga kubanska cocktails.

 • Land

  Kuba

 • Producent

  Havana Club

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Rund med komplexa, härliga vaniljaromer.

 • Smak

  Len, rund, fyllig med vanilj, choklad och frukttoner. En symfoni av smaker vars komplexitet ger extrem lång eftersmak.

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like.

www.havana-club.com